Siemen Klein kampioen biljartclub De Durpers
Uitgegeven op 03-05-2012 om 12:20  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De biljarters van biljartclub de Durpers hebben dit jaar de competitie erop zitten. Tot de laatste avond werd er gestreden om de punten en er was volop spanning over de afloop van de competitie. Siemen Klein sleepte het kampioenschap in de wacht..

Bij de Durpers weet haast niemand hoe de stand is, dat wordt tot op het laatst geheim gehouden.
De slotavond is traditiegetrouw de gezellige biljartavond, waarbij de nadruk meer op het spel dan op de sport ligt.
Halverwege de avond riep voorzitter Ad Bogert de leden rondom de stamtafel. Hij gaf een korte terugblik op het afgelopen jaar. Bij de leuke gebeurtenissen werd even stil gestaan, maar ook bij de plotselinge dood van onze biljartvriend Bram Wispelwey. Vervolgens werd de eindstand van de competitie meegedeeld, van onderaf beginnend, om zo de spanning nog wat op te voeren.
Nadat de namen van de 12 leden waren genoemd, die dit jaar net buiten de prijzen vielen, waren er nog drie man over. Jan Adriaanse ging strijken met de derde prijs, Sietso IJzer was tweede geworden, en toen was het alle Durpers duidelijk: Siemen Klein is kampioen geworden!


v.l.n.r. Sietso IJzer, Siemen Klein en Jan Adriaanse

De drie matadoren werden gefeliciteerd en namen hun bekers in ontvangst, vergezeld van een grote taart (met dank aan de gulle sponsor). Siemen Klein kreeg de wisselbeker.

Daarna nam iedereen een drankje, was er volop te happen en werd er onder de bezielende leiding van Meijert Doesburg en Leen Hoep aan het tweede gedeelte van de avond begonnen: de biljartspelletjes. Eerst moesten we met 4 ballen biljarten, het zogenaamde honderden. De hoogste serie hierbij kwam op naam van ons nieuwe lid Piet Bakker: 73 punten in een beurt. Daarna waagden we ons aan het meest bekende biljartspel: 10 over rood. Bij de Durpers doen we dan altijd 7 over rood, maar het spel blijft net zo lastig. Het laatste spel van de avond was bandstoten. Dat ging de meeste Durpers wel goed af.
De gezellige avond duurde knap lang, niet alleen het biljarten nam tijd in beslag er werd ook volop gekletst, sterke verhalen verteld en de vakantiebestemmingen werden besproken . Ook werd niet vergeten zo nu en dan een hapje en een drankje weg te werken.
Aan het eind van de avond werden er nog prijzen uitgedeeld voor de spelletjes competitie.
Cees Ott was de grote winnaar, maar iedereen ging met drank, een kaas, een worst of vis naar huis.

Na de flora beginnen we weer . Op dinsdag 4 september vanaf 19.15 uur. In de sporthal van Hippolytushoef.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Te koop mitsubishi Space Star
€ ,-

Toyota C-HR 1.8 Hybrid Team D bouwjaar 2020
€ 32.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Cor en Jannie Omis - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...