Gratis 'tegeltje groen'
Uitgegeven op 24-11-2021 om 12:52  |  link  |  bewaar  |  print

Lever uw oude tegel in en ontvang een gratis plantenpakket!

HOLLANDS KROON - De gemeente deelt uit! Hollands Kroon ziet graag meer groen in de omgeving. Daarom deelt zij in een drive thru 300 gratis tegeltjes groen uit. Lever op 15 of 17 december uw oude tegel in en ga met een plantenpakketje naar huis.

De gemeente helpt inwoners op weg om de tuin een beetje groener te maken. Daarom deelt zij gratis plantenpakketten uit. Lever een oude tegel in en ontvang daar een tegeltje groen voor terug. De tegel kunt u inleveren in de coronaproof drive thru in Anna Paulowna of Wieringerwerf. De oude tegels krijgen een tweede leven. De tegels worden ingenomen door de Grondstoffenbank Agriport. Daar worden de tegels gescheiden, gebroken, gezeefd en gekeurd. Daarna worden van het 'gruis' nieuwe bouwmaterialen gemaakt. Zo draagt u letterlijk een steentje bij een circulaire economie.

Aanmelden voor een gratis plantenpakket kan, zolang de voorraad strekt, op www.hollandskroon.nl. Hier kunt u de locatie en het tijdstip aangeven wanneer u het pakket komt ophalen.

Wist u dat 63% van het totale oppervlakte van alle tuinen in de gemeente bestaat uit steen? Meer groen in de tuin is beter voor de biodiversiteit (planten en dieren) en voor het klimaat. Dieren vinden zo een fijne plek om te wonen en een zachte bodem zorgt ervoor dat regenwater goed weg kan stromen bij hevige regenval. Ook voorkomt een groene tuin hittestress in de zomer, zo vindt u meer verkoeling op een warme zomerdag. De gemeente zet zich in voor meer groen in de leefomgeving. Daarom is Hollands Kroon onlangs lid geworden van Stichting Steenbreek. Bekend om de slogan Tegel eruit, plant erin.

Tegeltje groen
Het tegeltje groen bestaat uit drie bloeiende vaste planten. Ze passen precies in een ruimte van 30 x 30 centimeter. Het tegeltje groen wordt geleverd inclusief goede grond zodat u meteen uw tegeltuintje kunt aanplanten. Dit kan ook in de winter, zolang de bodem niet hard bevroren is. Door de plantjes in december in de grond te zetten, geniet u komend voorjaar van bijen en vlinders in uw tuin.

Actievoorwaarden
Er zijn 300 plantenpakketten beschikbaar. Daarvoor geldt op = op. Meld u dus snel aan! Om in aanmerking te komen voor een gratis tegeltje groen, moet u één steen inleveren van tenminste 30 x 30 centimeter of twee klinkers. De ruilactie vindt plaats in een drive thru, u kunt hier coronaproof doorheen rijden. U kunt de steen inleveren op de volgende data en locaties:
• Woensdag 15 december 12:00-16:00 uur: de Verwachting 1, Anna Paulowna
• Vrijdag 17 december 9:00-13:00 uur: Gemeentewerf, Medemblikkerweg 4, Wieringerwerf
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Nissan Note 1.4 Life
€ 7.945,-

Toyota Prius Wagon 1.8 Aspiration Hybrid
€ 12.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Zuiderzeewerken nabij De Haukes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...