Koken met Magda mediterrane Wieringer Boontjes schotelUitgegeven op 14-03-2012 om 17:04 |
link |
bewaar |
printHIPPOLYTUSHOEF - Koken met Magda. Voor de tweede keer gebruikt Magda de Wieringer boontjes. De boontjes die zij deze keer gebruikt komen uit de eigen tuin van onze redacteur Henk-Jan. Nu eet Henk-Jan overigens deze keer niet mee, de kaakchirurg heeft vorige week tijdens het verwijderen van een verstandskies per ongeluk zijn kaak gebroken, hij zit voorlopig aan de pap, pudding en soep. Sterkte!
De ingrediënten voor dit recept. De Wieringer boontjes zijn overigens alleen te koop bij het Wieringer Eiland Museum Jan Lont op Stroe.
De inmiddels bekende Wieringer Boontjes, herontdekt en gekweekt door Ep de Vries. Ep is kun je wel de Wieringer bonen autoriteit noemen.
Mediterrane “Wieringer boontjes”schotel
400 gram Wieringer boontjes (nachtje laten weken)
stukje chorizoworst of salami
1 ons hamblokjes
1 ui en 1 teentje knoflook, gesnipperd
1 groene paprika in stukjes
1 pakje gezeefde tomaten
1 el gedroogde oregano
1 laurierblaadje
Bak de ui met knoflook in wat olie lichtbruin en voeg de paprika toe. Even mee laten fruiten en dan de boontjes met weekwater, de gezeefde tomaten, oregano en laurier toevoegen.
Laat het langzaam gaar pruttelen in ongeveer 1 ˝ uur. Voeg op het laatst de ham en chorizo in blokjes toe.
Lekker met een plak boerenbrood met butter
Dit recept is vriendelijk voor de slanke lijn, zonder de butter , zo richting de zomerkleren!
Uiteraard is Wijbrand Poortman ook van de partij. Magda en Wijb zijn oud collega's van de ambulancedienst. Wijb helpt altijd mee tijdens de opnamen van Koken met Magda.
Hij vindt het helemaal niet erg om te helpen...
Lekker, en lekker makkelijk! De volgende keer maakt Magda een lekkere vispasta!