Chinooks op Maritiem Vliegkamp de Kooy
Uitgegeven op 22-11-2021 om 16:59  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Deze week komen twee Chinooks op bezoek op Maritiem Vliegkamp de Kooy. De Chinooks zijn, net als de NH90's, onderdeel van het Defensie Helikopter Commando. Dit zijn de grootste transporthelikopters van de Koninklijke Luchtmacht en gestationeerd op vliegbasis Gilze-Rijen.

De Chinooks voeren deze week reguliere trainingsvluchten uit vanaf de Kooy. Het opereren vanaf de Kooy geeft de helikopterbemanningen de mogelijkheid om gebieden en landingsplaatsen te gebruiken die ze normaal gesproken niet zien. Voor inzetgereedheid is het noodzakelijk om in gebieden te vliegen waar ze minder of niet bekend mee zijn.
De Chinooks zijn dagelijks te zien en te horen in de omgeving van de Kooy tussen 09:00 en 17:00 uur.

Avondvliegen NH90
Ook in de komende periode wordt er in de avonden gevlogen door NH90 bemanningen. Tijdens de trainingen in nachtelijke omstandigheden gebruiken de crews geavanceerde nachtkijkers (Night Vision Goggles of NVG) om in het donker goed te kunnen zien. Daarmee beoefenen ze onder andere het navigeren en vliegen op lage hoogte, boven land en boven zee. Het vergt veel vaardigheid om goed en veilig met NVG te werken.Een van de Cougar-vliegers geeft u in bovenstaande video meer informatie over vliegen bij duisternis.

Mocht u overlast / hinder ondervinden dan kunt u dat melden via het online klachtenformulier. Meer informatie over vliegbewegingen staat op luchtmacht.nl/vliegbewegingen.
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Comfort
€ 11.995,-

Toyota Urban Cruiser 1.3 Dynamic
€ 7.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Boerderij achter smederij Luijt - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...