Gezelligheid troef tijdens klaverjasweekend
Uitgegeven op 04-03-2012 om 17:58  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSOEF – Geen blessures en geen hooligans tijdens het open Wieringer kampioenschap klaverjassen in Dorpshuis Hippolytushoef. Henk Korssen was de beste en nam de wisselbeker in ontvangst. Gezelligheid was troef en er werd sportief gestreden. Edwin Maarsen was de sterkste en ging mag de wisselbeker een jaar in zijn prijzenkast bijzetten.



De belangstelling voor het achtste weekendtoernooi klaverjassen van de Dörper Activiteiten Sociëteit was groot. Een aantal van 40 klaverjassers streed zaterdag en zondag aan tien tafels om het open Wieringer kampioenschap. Een flink aantal deelnemers kwam van buiten Wieringen en er waren heel wat nieuwe gezichten te zien met kaarten in de handen. Het klaverjasweekend in Dorpshuis Hippolytushoef was vooral een gezelligheidstoernooi. Daar droegen de deelnemers in belangrijke mate aan bij, want er viel geen onvertogen woord. Het nakaarten gebeurde dan ook vooral aan de bar onder het genot van een drankje.
Hoewel gezelligheid troef was, werd er toch fanatiek om de punten gestreden, die door wedstrijdleider Gerard Kortekaas op de computer werden bijgehouden. Tussen de wedstrijdronden door genoten de spelers van een lunch en ook tijdens het klaverjassen werd de inwendige mens door de organisatie niet vergeten. Na bijna 200 spellen kon de eindstand worden opgemaakt.



Gré Vroone werd derde. Edwin Maarsen versloeg met een gering verschil nummer twee Sjerk Haaksma. Hij kreeg de wisselbeker door DAS-voorzitter Ton Staats uitgereikt. De eerste drie keerden bovendien met een tas vol boodschappen huiswaarts. Bijna iedereen nam een met klaverjassen of in de verloting gewonnen prijsje mee naar huis, variërend van een vogelhuisje tot een worst. Wie na een weekend nog niet genoeg heeft van klaverjassen kan iedere donderdagmiddag een kaartje leggen of biljarten in Dorpshuis Hippolytushoef. Het volgende klaverjasevenement is een koppelwedstrijd in het najaar.

Klik hier voor de uitslag
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla Cross 2.0 High Power Hybrid Team D full options
€ 45.250,-