Mops zoekt een single kat huishouden
Uitgegeven op 22-11-2021 om 10:48  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Mops is een knap schildpadpoesje, gecastreerd met geboortedatum: 08-08-2018. Als klein katje in huis gekomen, waarschijnlijk veel te jong. Er was al een ander katje in huis, een bang katje dat liever een schuilplekje zocht. Toch veranderde dat gedrag, andere poes werd steeds vrijer in de omgang en zocht meer contact met de mens. Of dat de trigger voor Mops is geweest is niet helemaal duidelijk te zeggen maar feit is wel dat ze begon te sproeien in huis. De situatie werd langzaam onhoudbaar, om die reden is gekozen voor herplaatsing.

Bij plasproblemen, of het nu gaat om sproeien of om plassen, is de eerste stap: medische problemen uitsluiten. Maar ja, daarvoor moet je wel urine opvangen. Mops wilde ook na diverse pogingen niet helemaal meewerken. We hebben de handdoek in de ring gegooid en het advies gevolgd om gewoon Royal Canin S/O te geven, blaasgruisdieet. Het kan geen kwaad bij volwassen katten, je sluit daarmee in ieder geval een blaasontsteking/blaasgruis uit.Vanuit het verhaal lijkt de motivatie voor het sproeien duidelijk, nl. de aanwezigheid van de andere kat. Op plekken waar de andere kat heeft gelegen ging Mops plassen, overigens deed ze dat ook als een vriendin met hond gezellig op bezoek was geweest. De andere kat in huis werd weggejaagd en Mops wilde als eerste eten. Kortom, er heerste eigenlijk de hele tijd een gespannen sfeer in huis, iets wat je humeur ook niet ten goede komt. Diep in haar hart is het geen zelfverzekerd katje. Nieuwe situaties vindt ze best spannend wat zich uit in erg vocaal zijn (veel miauwen). Eenmaal gewend neemt dat miauwen weer af. In de open kattenkamer werd alles nauwkeurig besnuffeld. Ze is nog niet helemaal op haar gemak, dat merk je omdat ze heel onzeker wordt als je binnenkomt. De eigenaar heeft aangegeven dat Mops andere mensen prima vindt en ook op schoot komt zitten. Is dat dan onjuiste informatie? Nee hoor, beide verhalen kloppen. Alles staat of valt met de context, een vaste woonomgeving waar je vertrouwd bent of zoals nu een onwennige kattenkamer.

Voor Mops zijn we op zoek naar een single kat huishouden waar ze fijn alleen met haar mens(en) mag wonen zonder buurtende andere katten die voor stress zorgen en zeker ook zonder thuiswonende soortgenoten. Wat poes betreft hoeft er ook geen hond in huis te wonen. Kleine dieren neemt ze zelf wel mee naar huis, denk aan vogeltjes en muizen. Helaas zijn dat geen positieve ervaringen voor genoemde vogeltjes en muizen maar om verspilling tegen te gaan eet ze haar prooi ook regelmatig op. Een aantrekkelijke toevoeging op de dagelijkse brokjes zo is Mops' redenering. De omgang met kinderen is niet bekend. Een leven als binnenkat ziet deze dame niet zitten, met een kattenluikje alle controle over in en uit, daar tekent ze voor. In een vervoersmandje is grote schrik inclusief verzet dus dat vergt enige tactiek en doorzettingsvermogen.
Komt u kennismaken met Mops? U bent welkom, alleen op afspraak met Dierentehuis 't Schuthok!
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybride Design
€ 15.995,-

Nissan Note 1.4 Life
€ 7.945,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Aanvoer Zeewier Wieringen 1928 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...