Washington sigaren
Om elke sigaar zat een bandje en onder in de doos 1 grote. Vroeger werden er sigaren gemaakt op Wieringen in de Washington sigarenfabriek. Later werd dit de TSH, twee jaar geleden is dit bedrijf naar het oosten van het land verhuist.


TSH heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot de belangrijkste leverancier van sigaren binnen het private label segment. Het bedrijf is voortgevloeid uit de in 1927 opgerichte sigarenfabriek Washington in Baarn. Deze fabriek verhuisde midden jaren zestig naar Hippolytushoef omdat ze in Baarn geen personeel kon krijgen. De productie bestond helemaal uit gematteerde sigaren. In de zeventiger jaren stond eigenaar Harco Visser voor de keuze om nieuwe machines aan te schaffen en over te gaan op ongematteerde sigaren. Of gematteerde sigaren blijven maken, dat geleidelijk afbouwen en zich daarnaast te ontwikkelen als handelsmaatschappij. Hij besloot het laatste te doen.

In 1990 verkocht Harco Visser het bedrijf aan Boudewijn van Gent die al vier jaar werkzaam was bij TSH. Al snel ontstond het paraplumerk 'Kenners Keus'. Miskleuren en productieoverschotten van bekende sigarenmerken werden voorzien van een eigen etiket, zodat het voor de consument een herkenbaar artikel werd. Datzelfde gold ook voor het merk 'Victor Hugo' dat onder private label werd gemaakt en nog steeds gemaakt wordt. In de loop der jaren ontwikkelt TSH zich steeds meer tot een sigaren leverancier met een breed en diep assortiment. Er kwam een private label bij, 'Graaf Tilly', maar ook specialiteiten als Adipati uit IndonesiŽ en de Braziellijn 'Brassilora'.

In 1993 werd TSH agent van Henri Wintermans. Naast het vooral internationaal bekende 'Cafť CrŤme' kwam ook de rode premiumlijn Henri Wintermans in het TSH-pakket, met bijna een miljoen stuks een niet onbelangrijke poot. De grootste klapper kwam in 2002 toen Swedish Match het private label merk Cadena, inclusief het premiummerk 'Acht Zaligheden' overnam van Imperial Tobacco Group. Swedish Match was vooral geÔnteresseerd in de productie maar zocht een partner die de commerciŽle kant en de totale marketing wilde doen. Zij vonden in TSH een geschikte partij.

Met de toevoeging van Cadena verdubbelde het sigarenaanbod van TSH in 2002 in een klap en werd daarmee de grootste leverancier binnen het private label segment met een totale afzet van ruim 40 miljoen sigaren.

Opzoek naar een nieuwe uitdaging benaderde Hans Top in 2003 Boudewijn van Gent met de vraag of hij zijn bedrijf aan hem wilde verkopen. Na talrijke gesprekken en bedrijfsonderzoeken werd Hans Top in 2004 de nieuwe eigenaar

Occasions
Toyota C-HR 18 Hybrid Bi-Tone Plus
€ 21.945,-

Nissan Note 1.4 Life
€ 7.945,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Zeven Engeltjes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...