Burgemeester Schellinger overhandigt vis in Amsterdam
In 1963 voer de Wieringer 189 naar Amsterdam. Daar werd vis aangeboden bestemd voor de kinderen in de weeshuizen. Oud burgemeester Schellinger reikt op de foto een bak vis aan.
Een jaar daarvoor kwam men op het idee om, kort voor de vlootschouw, de weeshuizen in Amsterdam vis te gaan brengen. Het werd een hele organisatie. De vlootschouw commissie dacht dat er maar een paar weeshuizen waren, maar toen de gemeentelijke voorlichtingsdienst van Amsterdam werd benaderd, bleken het er meer dan twintig te zijn. Je had ze van allerlei gezindten en nog voor jongens en meisjes apart natuurlijk.


In 1963 was het feest in de driehonderdjarige volksbuurt De Jordaan en daarom werd in dat jaar met de WR 189 een tocht ondernomen naar de Brouwersgracht. De toenmalige Amsterdamse burgemeester Van Hall leidde daar de ontvangst bij de pakhuizen van Lucas Bols, waar de vissers werden verblijd met royale kelken jenever.
In 1964 viel de keuze op het Biovakantieoord in Bergen aan Zee, waar een zeventigtal 'bleekneuzen' van de vis mochten genieten. Dat was een goede zet want er waren daar ook veel toeristen. Er werd voor de kust een stranding gesimuleerd en dat trok veel bekijks. De bedoeling was dat te doen met de WR 6 maar die zegde op het allerlaast af omdat hij averij had. Op de haven werd bliksemsnel naar een ander gezocht. Dries Berghorst was net binnen met zijn WR 87, maar hij zei 'Geef maar mee die rotzooi' en draaide zo het schip weer de haven uit. Dankzij hem kon het toch nog doorgaan.
Na het bezoek aan het Emma Kinderziekenhuis in 1965, ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan daarvan, werden geen tochten als deze meer ondernomen. Er zat altijd vreselijk veel werk aan en er was in de loop der jaren zoveel publiciteit geweest, dat het ook niet echt meer nodig was. Er was volk genoeg door al die acties, want die werkten wel.


Occasions
Toyota Verso-S 1.3 Dynamic automaat
€ 13.995,-

Kia Sorento 2.4 XTRa
€ 9.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Washington sigaren - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...