Goede vriend van Sint
Door: Pink

Uitgegeven op 19-11-2023 om 11:53

Goede vriend van Sint

Dagje te laat met de column. Dan komt omdat ik gisteren in de gelegenheid werd gesteld om de Sinterklaasintocht in Den Oever van zeer dichtbij mee te maken. Ja mazzelaar ben ik, want ik ben een goede vriend van Sint. Wat een prachtig feest is dat en wat fijn dat er zoveel vrijwilligers en sponsors zijn die het een waar kinderfeest van maken. Er stonden honderden kinderen langs de kade, de kou, wind en regen trotserend.

Het viel op dat de kleine kindertjes veel minder bang waren dan een paar jaar eerder. Sint als kindervriend, net als de pieterbazen, dat straalde dit feest uit. En de weergoden waren de organisatie goed gezind. Precies tijdens het aanmeren van de stoomboot bleef het droog en kon Sinterklaas alle (!) kindjes een handje geven.
De pieten waren vrolijk, deelden snoep uit en deden dansjes op de kade. Heel veel kindertjes wilden met de pieten op de foto. Wat grotere kinderen vroegen om een high five of een boks en hoopten op nog een handje snoep. Een aantal kleinere kinderen vroegen dit jaar zelf om een knuffel van de pieten. Een nieuwe trend, echt zo vertederend.

De burgemeester zei het zelf ook nog, dit is het leukste onderdeel van haar werk, de Sint ontvangen.

Alle kinderen genoten.
Missie geslaagd!

Tot volgende week, vergeet niet je schoen te zetten.

Lief
Pink

Reacties (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Occasions
Te koop Kia Ceed Stationwagon bouwjaar 2020
€ 19.500,-

Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 16.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Wieringer landbouw voor de oorlog - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...