Soep
Door: Pink

Uitgegeven op 18-03-2023 om 13:35

Soep

Terwijl ik dit schrijf schijnt het zonnetje ruimhartig de serre in. De schuifdeuren staan open en de hond ligt op de deurmat, uit de wind en in de zon te genieten van deze lentedag.
Op het fornuis staat een pan met goedgevulde soep te pruttelen. Daar ga ik het hele weekend van eten, dan hou ik veel tijd over voor de tuin en het is nog gezond ook.

Dat soep koken heb ik inmiddels tot een hoger niveau weten te tillen, vind ik zelf. De soep die nu staat te pruttelen is een mix van tomatensap van de overrijpe tomaten uit mijn eigen tuin van vorig jaar, met een zak Italiaanse roerbakgroente erdoorheen en een bouillonblokje. Tot zover is het nog redelijk standaard. Wat het dit keer bijzonder maakt is het restje stoofvlees met bruine saus dat ik er in verwerkt heb.

Dat stoofvlees had ik een dag eerder gestoofd in wat roomboter, met Balsamico-azijn, een restje tomatenpuree dat nog in de koelkast stond en een plak ontbijtkoek die eigenlijk oneetbaar droog en hard was geworden omdat ik al een tijdje geen koek meer eet, maar het altijd heel goed doet in gerechten met suddervlees. Afgemaakt met het loof van de knoflookteentjes die in een bloempot buiten wortel had geschoten. Het stoofvlees was gisteren (met rijst en salade) al een succes.

Vandaag eten we dus soep zoals soep bedoeld is: Alles wat over is in een pan.

Vorige week eenzelfde verhaal: In mijn vriezer zat nog een restje vegetarische goulash soep. Deze soep was al het resultaat van een restverwerkingsprogramma rond kerst, maar zo lekker en veel dat er een restje in de vriezer was beland voor drukke dagen.
Vorige week haalde ik dat restje eruit en na het weekend was er toch nog een flinke bodem over. Ik mikte er een pot Limabonen in en voegde er winterwortel, bleekselderij en verse tijm aan toe. Een heerlijke bonenschotel was geboren. Uiteraard weer teveel voor 1 dag, dus op dinsdag bakte in er wat kipblokjes bij en wederom zat ik te genieten. Als het gerecht letterlijk een langere historie heeft, komt er meer diepte in de smaak. Het is daarom ook echt slim om van die restjes in te vriezen omdat het smaakbommetjes zijn voor een volgende stoofpot of soep.

Het is jammer dat pubers niet houden van droogbonen, anders zou ik dit soort kost elke dag eten. Je kunt zo makkelijk variëren en het is heel redelijk betaalbaar. Ook wel handig in deze tijd van inflatie…

Ik ga nu weer in de tuin, daar moet nog het een en ander gebeuren…

Fijn weekend
Liefs

Pink

Reacties (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Te koop Renault Twingo bouwjr. 2010
€ ,-

Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 16.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Spoelbak en bierpomp - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...