Overdrijven is ook een vak
Door: Pink

Uitgegeven op 25-02-2023 om 12:45

De hond overdrijft graag. Als ik naar hem wijs (met een boze blik op mijn gezicht), dan reageert hij alsof hij geslagen wordt. Even voor de duidelijkheid: In al die jaren dat ik hem heb, heb ik hem nog nooit geslagen. Hij is gewoon een bangerik van aard. Ook als we andere honden tegenkomen dan wil hij het liefst naar de andere kant van de straat om op veilige afstand te passeren. Dat mag niet van mij. Hij moet op mij vertrouwen en met ingehouden adem loopt hij met gezonde tegenzin langs de andere viervoeter. Als we er dan voorbij zijn trekt hij een minisprintje naar voren om te voorkomen dat zo’n hond nog even aan zijn achterste ruikt.

Dat zijn overigens vaak van die kleine hondjes waarvan het baasje overduidelijk geen overwicht heeft. Die keffertjes zitten ook allemaal zonder uitzondering aan een uitschuiflijn en zijn gewend hun zin te krijgen. Ze blaffen hun longen uit hun kleine lijfje en hangen met hun volle gewicht aan de lijn. Niet mijn type hond.

In de natuur zijn de vogels aan het overdrijven. De merels zingen uit volle borst en ook de roodborstjes en meesjes doen hun stinkende best. Het is, vooral ’s avonds tegen de schemer, een kabaal van jewelste in de tuin. Ik loop graag tijdens de opkomst of ondergang van de zon en afgelopen week kwam het meerdere keren voor dat de merels mij als kamikazepiloten naderden. Ze zijn verwikkeld in gevechten om het mooiste meisje van de tuin en kijken nergens dan anders naar. Vlak voordat ze mij raken, zwenken ze naar links of rechts. Het gaat uiteindelijk altijd weer goed.

De tuinman is momenteel oude mest aan het scheppen op het plantvak voor de kolen, want binnenkort gaat de frees erdoorheen. In de oude mest zit het stikvol met wormen, van die mooie rode, die je graag in de grond wilt hebben als je moestuinder bent. De merels zijn zo brutaal dat ze bijna op de schep gaan zitten om die wormen te verschalken. Echt, zonder overdrijven.

Over overdrijven gesproken. Vorige week was er bij bekenden van mij een schoorsteenbrand. Dat viel gelukkig allemaal reuze mee, maar dat bleek niet uit de hoeveelheid brandweerlieden die erop af gekomen waren. Het bleek ook niet uit de hoeveelheid Wieringers die (“met klapstoeltje en kratje bier”) waren komen kijken naar het leed van een ander. Het bleek zeker niet uit de berichtgeving op de social media hierover. Ergens stond “verstopt rookkanaal en enorme waterschade”. Uit betrouwbare bron weet ik dat dit totaal niet aan de hand was. Men schrijft dus duidelijk maar wat. Toch goed om te weten. Het echte verhaal is duidelijk niet interessant genoeg.

Fijn weekend, de zon gaat schijnen en sommigen zijn een weekje vrij. Geniet ervan!

Liefs

Pink

Reacties (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Te koop Renault Twingo bouwjr. 2010
€ ,-

Te koop BMW Z3 Roadster 1.9
€ 6.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
M.U.Z. ontspanningslokaal - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...