Tuinieren met een grote T
Door: Pink

Uitgegeven op 19-02-2023 om 01:49

Het werk in de tuin is nu echt in volle omvang gestart. Gewapend met snoeischaar, knip ik rigoureus alles wat me stoort af. De groene bak moet vol, dus de meeste rozen zijn nu getrimd en ik ben begonnen met het ontmantelen van weer een omgewaaid deel van de 30 jaar oude schutting. Dit stuk van circa 20 meter was ook overwoekerd met klimop (de stammen waren aan de basis 10 cm in doorsnee) en omdat paarden geen klimop mogen, moet dat ook allemaal in de groene bak. Ik ben de komende maanden nog wel even bezig met het afvoeren. Misschien is het wegbrengen met een aanhangwagentje een beter idee.

Naast rozen en klimop zijn er nog 2 soorten die in het voorjaar in de groene bak gaan. Hulst en Japanse wijnbes. Ik wil beslist geen prikkers in de compost die ik zelf maak en weer gebruik op de tuin.

De doornloze braam is ook weer fatsoenlijk. Ik heb alles van vorig jaar eraf gehaald en de nieuwe takken mooi opgebonden. Echter, de oude takken moeten nog worden verwerkt tot handzame stokken voor in de moestuin. Als ik dat niet tijdig doe, gaat de tuinman oude elektriciteitsbuisjes gebruiken voor de regels in de moestuin en dat vind ik echt heel lelijk. Dus dat is een klus voor morgen.

Vanochtend waren we met het aanhangwagentje naar de Bomenhub in Middenmeer gegaan. Daar mochten we struikjes halen, ik had er 70 besteld. Deze wilde ik gaan gebruiken voor een losse haag van inheemse struiken in plaats van de schutting. Ze staan er inmiddels allemaal in, ik heb bijna een hernia van het gespit. Els, Liguster, Gelderse Roos, Aalbes, Sporkehout, Lijsterbes, Sleedoorn en een Hazelaar, allemaal bij elkaar als natuurlijke scheiding tussen de tuin van buuf en mij. Het wordt vast heel mooi en aantrekkelijk voor de vogels. Het is nu nog een beetje een kale bedoening, een rij pieltjes zonder blad. Het houdt de hond ook niet echt in de tuin, ik heb hem al 2x bij de buren vandaan moeten halen, want ja, ook voor honden is het gras altijd groener bij de buren.

En dan heb ik het nog niet over de vondsten die wij in de grond doen, elk jaar weer. Naast leuke scherven van oude kopjes liggen er ook overal betonnen palen die niet te tillen zijn. En op het stuk waar ik nu bezig was een hele rand Eternit. Lekker hoor. Jaren geleden ben ik een keer een hele badkamermuur tegen gekomen, 2 m2 lichtgroene tegeltjes aan 1 stuk. Allemaal lekker onder de grond, kraait geen haan naar. Totdat je een gat probeert te spitten voor een lijsterbes en je niet verder komt.

Ik heb het druk, dus ik hou het hierbij.

Fijn weekend

Liefs

Pink

Reacties (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 16.500,-

Te koop BMW Z3 Roadster 1.9
€ 6.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Aanleg werkhaven Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...