Kennen en Herkennen
Door: Pink

Uitgegeven op 10-02-2023 om 21:22

Iemand had het bootje herkend. Chips, daar gaat mijn alias. Al 3 jaar lukt het aardig om lekker anoniem een column te schrijven. Natuurlijk zijn er altijd wel mensen die iets weten, maar die houden meestal hun mond wel. Hoewel, laatst liet een kennis onnadenkend een comment achter waarin ze mijn naam noemde. Die is gelukkig snel verwijderd.

Het is toch ook gewoon echt leuker, om te schrijven zonder dat men weet wie Pink is.

Dus ik hoop dat degenen die dat inmiddels wel weten, het voor zich kunnen houden. Waarvoor dank.

Wie wel vanaf dag 1 wist wie ik was, dat was Bert Loos. Ik ken Bert al vanaf mijn kindertijd. Hij was mijn meester in de vijfde klas. Ik weet nog dat wij ontzettend moesten lachen toen hij zei dat hij eigenlijk Engelbertus heette. Hij vond dat toen zelf ook een hele bekentenis, kan ik me nog herinneren. We hadden altijd veel plezier in de klas. Jaren later was hij nog steeds verbonden aan de Alvitlo-school-die-ineens-de-Kei-heette en hielp mijn zoon met het plus-programma in de Kangoeroe-groep. Ook mijn zoon heeft goede herinneringen aan meester Bert.

Bert plaatste elke vrijdag of zaterdag mijn stukje, bedankte mij hartelijk en wenste me een goed weekend toe. Hij las het ingezonden stuk blijkbaar ook altijd want in de mail refereerde hij vaak aan iets wat ik had geschreven.

Wat ontzettend jammer dat hij er niet meer is. Rust zacht Bert.Over herkennen gesproken. De hond herkent soms niet goed wie er het pad op loopt en blaft de longen uit zijn lijf om de willekeurige indringer weg te jagen. Als hij dat goed zicht krijgt op de visite en ineens ziet dat het een vertrouwde gast is, dan kruipt en kronkelt hij over de grond van schaamte.

Als hij direct ziet wie het is, dan is de vreugde groot. Hij rent van blijdschap rondjes door het huis en zorgt ervoor dat alle vloerkleden in elkaar schuiven tot gevaarlijke hobbels. Ik heb er laatst weer eens nieuwe rubberen matjes onder gedaan, maar dat is ook echt weggegooid geld. Het helpt geen barst. Het is zelfs vervelend omdat het terugschuiven van de kleden er juist moeilijker door gaat.

Ach, wat heb ik te klagen. De zon schijnt al bijna de hele week. Ik loop ’s morgens mijn rondje met veel plezier omdat ik getrakteerd word op witte velden, mist en prachtige zonsopkomsten. Allemaal gratis en voor niets, binnen handbereik voor iedereen, mits je het herkent als het aan je wordt geopenbaard.

Fijn weekend

Liefs

Pink

Reacties (1)
Netty
@2023-02-11 01:01:39
 Pink geniet altijd van je stukjes. Maar deze keer is het toch anders. Met het verlies van Bert wil ik jullie allemaal veel sterkte toe wensen. Bert rust in vrede.
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Te koop BMW Z3 Roadster 1.9
€ 6.500,-

Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid Team D
€ 42.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Wie o wie (2) - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...