Een mummie in het houthok
Door: Pink

Uitgegeven op 28-01-2023 om 14:57

De voorraad hout in mijn houthok slinkt met de dag. Elke dag haal ik er een kruiwagen uit om deze gemakshalve in de bijkeuken te parkeren en vanuit daar leeg te stoken. Hier thuis is het niemands hobby om die kruiwagen te vullen. Ik heb er vooral een hekel aan omdat ik altijd onder het zaagsel zit als ik weer naar binnen ga. Bovendien schoot het vorige week in mijn rug toen ik even bukte om een gevallen boomstam op te pakken.

Zoonlief heeft om andere redenen een hekel aan het houthok. Dat heeft te maken met de bewoners van het hok. Spinnen. Dat zijn meestal niet de kleinste en ze rennen hard weg als je hun houten woning oppakt om in de kruiwagen te gooien.

Ik ga daarom het liefst overdag de kruiwagen vullen. Bovendien zie ik dan wat ik oppak. Vorig jaar pakte ik een smal stukje hout op en bedacht nog dat het wel heel licht aanvoelde.

Bij nader inzien was het een gemummificeerde rat. Deze had waarschijnlijk van de korreltjes gegeten die wij (helaas) noodzakelijkerwijs strategisch bij het kippenhok op een schoteltje in een kistje plaatsen (waar andere dieren niet bij kunnen). Vervolgens was de rat rustig tussen de boomstammen in slaap gevallen en vertrokken naar de eeuwige jachtvelden, totdat ik hem in een onbewaakt ogenblik beetpakte en zo zijn laatste rustplaats verstoorde . Brrrrr….

Vanochtend begon de dag met een wandeling door de kogen rond Hippolytushoef. Een appelvink bleef een tijdje voor mij uit vliegen. Steeds als ik bijna bij hem was om hem even goed te bekijken wipte hij weer naar een struik een stukje verderop. Ondertussen hoorde ik de drietonige ritmische zang van de koolmees. Deze wisselt steeds twee tonen af. Vervolgens maakt hij een variant met de derde toon. En dat doet hij keer op keer. ♫ Koolmees - geluid / zang beluisteren. (vogelgeluid.nl)


Het is het geluid van het voorjaar.

De vogelgeluiden in deze tijd van het jaar zijn zo opbeurend. Het heeft het gevoel van nieuwe belofte in zich. Het plaatst de dingen in perspectief. Alles heeft steeds een nieuw begin, opnieuw en opnieuw.

Ik las onlangs een quote van Jac. P. Thijsse. Hij zei: ‘Wij mogen wel zeggen dat wij een groot deel van de vreugde van ons bestaan te danken hebben aan de vogels.’

Vanavond en morgenmiddag mag ik zelf zingen. Samen met een heel koor zing ik Musical-liedjes in Schagen. Er zijn nog kaartjes. De week erop in Middenmeer. Dus als je voor zaterdagavond of zondagmiddag nog iets leuks zoekt?Reacties (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Te koop BMW Z3 Roadster 1.9
€ 6.500,-

Te koop Renault Twingo bouwjr. 2010
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jan Vermeulen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...