Het lekkerste plekje op de bank
Door: Pink

Uitgegeven op 21-01-2023 om 13:45

De zon schijnt, hoe fijn is dat! De zonnepanelen liggen zoemend op het dak ervoor te zorgen dat mijn energierekening niet al te hoog uitvalt. Sinds vorige week heb ik een oude elektrische deken van zolder gehaald en op de bank neergelegd. Dat scheelt echt enorm in de kou-beleving. Nu wennen wij al aardig aan de lage temperaturen in huis, maar vooral ’s avonds, als het blauwe licht uit het kastje ons vermaakt, wil ik het nog wel eens koud hebben, en dat is een voorverwarmde bank met kleedje heerlijk.

De medebewoners van het huis hebben die bank ook ontdekt. Als ik even mijn hielen licht om een kopje thee te pakken of nog wat hout op de kachel te gooien, verbreedt de kat zijn territorium. Hij verlengt zichzelf tot 1,5 x zijn normale lengte en gaat exact liggen waar ik gezeten heb. Met enige dwang eis ik mijn plekje weer op. De kat gaat mopperend weer langs zij liggen, waar ook nog wat straling is.

Gisterenavond ging ik even naar buiten om het papier aan de weg te zetten. Ik liet de elektrische deken aan en de bank onbeheerd. Toen ik binnenkwam keek de hond mij schuldbewust aan vanaf een warme bank en gleed vervolgens als een slang naar de vloer, want hij weet het wel…Zoonlief zit het liefst op zijn kamer, dat is puber eigen, maar als ik niet thuis ben dan neemt hij het ervan op de bank. Donderdag zag hij vanaf die bank een nieuwe gast in onze tuin en heeft daar snel door het raam heen wat foto’s van gemaakt. Nu vermoeden wij dat het een sperwer is, die het voorzien heeft op onze een-potige huismerel Fred, maar zeker weten doen wij het niet. Dus bij deze een paar fotootjes waar Wim en andere vogelaars los op kunnen gaan.

Fred is overigens nog springlevend en zit al dagen achter de vrouwtjes aan. De hormonen gieren blijkbaar door zijn lijf, net als bij de rest van de gevleugelde tuinbewoners.

Ik hoorde van nog behoorlijk wat fles- en glasincidenten na de column van vorige week, waarbij de net-gekochte jeneverfles die in de binnenzak van de tuinman zat en eruit gleed toen hij bukte wel het duurste ongelukje was. Hij zal er vast van geleerd hebben.Het doet mij denken aan de keer dat een van mijn zoons een verdwaald ei had gevonden in het kippenhok en deze eventjes in de kontzak van zijn overall had gedaan. Vervolgens was hij dat ei glad vergeten en ging erop zitten. Het brein van hem was nog niet uitontwikkeld, dat is wel duidelijk. De frontale kwab (beoordelingsvermogen) schijnt dat pas te zijn rond je 23e… dus ik kan mijn lol nog op.

Fijn weekend


Liefs

Pink

Reacties (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Toyota Corolla TS 1.8 Hybrid First edition inclusief afleverkosten
€ 23.745,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi Comfort 5drs
€ 4.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Westerland/De Haukes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...