Blue monday
Door: Pink

Uitgegeven op 14-01-2023 om 16:15

Blue monday

Komende maandag is het Blue monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Vandaag, zaterdag 14 januari kan de boeken in als de meest deprimerende zaterdag van het jaar. Het is koud en nat, het regent buiten. Er is geen kerst om naar uit te kijken, de lente is nog lang niet in de buurt en er is ook geen vakantie binnenkort. De lamp in huis is nog niet uit geweest, zo donker is het.

Toch heb ik nog geen koekje gegeten, goed he!

Ik doe er van alles aan om een goed humeur te hebben en te houden, variërend van gezond eten en tijd buiten in het daglicht doorbrengen tot aan gezonde gedachten hebben, veel lachen op het werk, koffie drinken met vriendinnen en veel zingen.

Soms zit het ook wel gewoon echt tegen. Wij hadden deze week een drie-flessen-incident, een soort hattrick. In de vroege ochtend pakte ik in de badkamer een nieuwe tube tandpasta uit de plastic mand die daar in de kast staat. De tube was helemaal nat en vettig. Er was een fles haarolie om gegaan en alles in de mand was voorzien van een plakkerige laag olie. Ik haalde even diep adem en maakte het maar meteen schoon. Ik bedacht dat het veel erger was geweest als het niet in een mandje had gezeten. Dan had het van de planken afgedropen.

Dezelfde dag kreeg ik een déjà vu. Onderin het aanrechtkastje staat een plastic mand met daarin allerlei schoonmaakmiddelen. De fles afwasmiddel was omgegaan en bleek niet dicht te zitten. Alles was voorzien van een vettige laag afwasmiddel. En dat schoonmaken is nog niet zo makkelijk want het schuimt als een malle.

Zoonlief ging vlak voor het avondeten nog even op de fiets naar de Deka voor een fles slasaus. Bij terugkomst kwam hij wat bedrukt binnen. De fles slasaus lag op het oprij-pad, overal glas en vettigheid, en niet goed te zien, want het was al donker. Hij had de fles in zijn jaszak vervoerd en dat bleek dus niet zo’n goed idee…zucht… Samen hebben we het ergste opgeruimd en de volgende ochtend nog wat emmers sop eroverheen gegooid.

Dan denk je dat je het ergste van de week wel weer gehad hebt, maar de hond verraste ons gisteren nog even. Wij gingen met auto richting Breezand en de hond wilde erg graag mee. Nu doe ik dan niet vaak want hij is altijd heel erg onrustig in de auto en de ramen moeten altijd open want daar wil hij met zijn kop uithangen. Maar hij zat al op de achterbank voordat ik had besloten en keek alsof hij niet van plan was er weer vanaf te gaan. Dus hond mee. Onderweg 2x gestopt omdat ik de indruk kreeg dat hij een grote boodschap moest doen, wat ook zo was. De derde keer dat hij onrustig werd (en dit allemaal binnen een half uurtje) vonden we dat hij het maar even op moest houden totdat we er waren.

Fout besluit, bleek binnen een minuut. Want er kwam direct een gruwelijke geur vanaf de achterbank. Er lag een dampende berg bovenop mijn rugtas, blijkbaar had het autorijden de boel bij hem van binnen wat geactiveerd. Kokhalzend zijn we uit de auto gestapt om het schoon te maken. En de hond scheet voor de vierde keer in dat half uur nog even in de berm. Lang leve de vochtige schoonmaakdoekjes die ik altijd in de auto heb liggen voor noodgevallen.

Soms zit het tegen.

Maar toch, de merels maken alweer veel herrie om het huis. Ze vechten om het territorium en de wulp roept verlangend in de nacht. Het is maar net waar je je aandacht aan besteedt.

Fijn weekend

Liefs,
Pink

Reacties (4)
Jetty
@2023-01-14 16:35:03
 Dag Pink. Voor jou was het niet leuk, ik leef met je mee maar je kon er wel weer een leuk verhaal overschrijven
 
Marietje
@2023-01-14 22:51:37
 Op de autoped naar de Sparwinkel van Rits Kat op de hoek van de Poelweg / Koningsweg om een potje jam.
Amper gestart op weg naar huis klapte de jam uit mijn jaszak. En we hadden het niet breed, zeg maar het was zeer karig..... Dus ik jankend naar mijn moeder.....
 
Wim Tijsen
@2023-01-15 09:34:53
 We hebben met je te doen (geweldig op skreve), maar lees aan het einde dat de natuur je er bovenop helpt!
 
Pink
@2023-01-15 12:25:45
 Leuk te lezen, jullie reacties!
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Toyota Corolla TS 1.8 Hybrid First edition inclusief afleverkosten
€ 23.745,-

Te koop BMW Z3 Roadster 1.9
€ 6.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Overzichtje op een ansichtkaart - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...