Fris
Door: Pink

Uitgegeven op 03-12-2022 om 11:57

Het is fris geworden. Ineens duikelen de temperaturen weer naar beneden. Bij ons binnen is het ook niet al te warm. We doen het overdag met 17 a 18 graden en in de avond met 19 graden. Ik had het geluk dat ik dit jaar een mooie Dale of Norway trui erfde. Ik had er al eentje (25 jaar geleden zelf gekocht tijdens een vakantie in Noorwegen en nog altijd mooi) en nu dus 2 van die prachtige truien. Van zuiver scheerwol en met Noorse motieven. Voor wie er nu nog geen beeld bij heeft: Een Mart Smeets-trui.

Die truien zijn voor de gewone man nogal aan de prijzige kant, maar als je hem krijgt, dan is dat natuurlijk mazzel. Op Marktplaats zijn ze af en toe te vinden, maar nog steeds niet echt goedkoop.

Ze kriebelen wel. Ik kan die wol aan mijn hals niet verdragen, dus draag ik er pully onder. En die had ik nog in de koffer vol met ski-kleiding die ergens op zolder stond. Zo komt Jan Splinter wel door de winter.

Ik wen aan de kou, merk ik, maar mijn neus heeft het zwaar. Als ik thuis zit te werken achter de computer, of als ik in bed lig, dan is mijn neus echt heel koud. Voor koude oren, voeten of een ander lichaamsdeel heb ik wel oplossingen, maar die neus, dat is nog niet zo makkelijk op te lossen.

Op het internet vond ik een patroon voor een gehaakte neuswarmer, maar dat ging zelfs mij een brug te ver. Hoewel het redelijke overeenkomsten heeft met de mondkapjes die we vorig jaar nog droegen en dat vond na een tijdje ook niemand meer raar. Dus misschien moeten we gewoon allemaal tegelijk met zo’n neuswarmer gaan rondlopen, dan zijn we in een keer over de gene heen.

Wat ook fris was, was de bek van de hond. Ik had mijn tas even op de kop gezet op het aanrechtblad in de bijkeuken, omdat ik iets niet kon vinden. Blijkbaar had ik daarna niet alles meer terug gestopt want de hond was, via een opstapje, bovenop het aanrechtblad geklommen en had daar een aangebroken zakje Fishermans Friends gevonden. Je weet wel, dat sterke spul. Het hele zakje was vakkundig met hondentandjes leeg gepulkt. De tranen stonden bij hem nog net niet in de ogen. Kan niet goed geweest zijn voor hem, maar ja, wat doe je eraan. Het was al weer gebeurd voordat ik er erg in had.

Fijne weekend.
Ga lekker om de beurt bij elkaar op bezoek, dan kan er steeds 1 kachel uit blijven.


Liefs
Pink

Reacties (2)
Marietje
@2022-12-03 14:45:06
 Wij op de fiets naar school in weer en wind. Koud!!!! 64 jaar geleden....

Dus Marianne Lont had een neuswarmer gemaakt. Als ik me goed herinner hing er wel aldoor een druppel aan. Gelachen dat we hebben.

Fijne decemberdagen Pink.
 
Pink
@2022-12-03 15:49:18
 Dank je Marietje, jij ook fijne dagen.
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Te koop Renault Twingo bouwjr. 2010
€ ,-

Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 16.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Afsluitdijk - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...