Hollandse tapas
Door: Pink

Uitgegeven op 25-11-2022 om 17:07

Met een vriendenclubje willen wij graag af en toe samen eten. Het leukste is dan dat iedereen iets maakt of meeneemt in een bepaald thema, dan is het werk goed verdeeld en worden we allemaal verrast. Eerder hadden we al een keertje Mediterrane tapas gedaan. Dat was midden in de zomer en we smulden van allerlei Griekse, Marokkaanse, Spaanse en Italiaanse lekkernijen.

We hebben ook al een keertje een nieuwe tafel-pizza-oven ingewijd. Wat is dat eigenlijk het toppunt van onzin, wie verzint zulke dingen? Een vriend van mij had de pizza-oven in zijn kerstpakket gekregen, maar had er al eentje en bood hem aan mij aan. Met in mijn achterhoofd het samen eten, dacht ik er goed aan te doen de pizza-oven aan te nemen. Leuk om eens samen te doen. Maar, wat een joekel van een ding. Die gaan we natuurlijk maar 1x per jaar gebruiken en de rest van de tijd staat deze pizza-oven heel erg in de weg...

Als iemand hem wil lenen? Mag hoor!

Maar goed, wij gingen hem gebruiken tijdens een avondje bij een van de vrienden uit het clubje thuis. Hij had net een nieuw huis en dat konden we dan mooi even inwijden. We startten de oven op onder de afzuigkap met het idee om het later, als ie heet genoeg is, op de tafel te zetten. Maar die oven is de rest van de avond onder de afzuigkap blijven staan. Want, net als bij Gourmetten, Fonduen, Steengrillen, Racletten of Teppanyaki, ontwikkelt er zich vrijwel direct een vette, blauwe rookwolk die de hele kamer vult. De vriend, die net zijn muren gesaust had, nam geen enkel risico. Het werd daardoor een etentje met veel beweging omdat we steeds naar de keuken liepen of te zien of de minipizza al klaar was. Ook niet verkeerd, een beetje beweging. Het was al met al een heel gezellige avond.

Onlangs hadden we weer een avondje. En omdat het in de donkere dagen van oktober viel, hadden we bedacht dat het Hollandse kost moest zijn. Dat leverde een heel vreemde tafel vol eten op, superlekker, maar nogal onsamenhangend. Iedereen had er een eigen 'Hollandse' interpretatie aan gegeven.
Denk aan boerenkool met worst, een zuurkoolschotel, een Hollands kaasplankje met kaasblokjes en worst, oranje peternoten, oranje wortel-wraps gevuld met kip en zalm, een pan vol kleine gehaktballetjes met satésaus (onder de naam blaffertjes, ik had er nog nooit van gehoord), roggebrood met haring en als toetje zelfgemaakte hangop met honing. Hilarisch eigenlijk.

Het samenzijn met goed gezelschap maakt met liefde gemaakt/gekocht eten altijd extra lekker, dan maakt het eigenlijk helemaal niet uit wat er op tafel staat en of het bij elkaar past. Zo was het bij ons ook. We hebben genoten.

Let op: Dit weekend wordt er zaterdagochtend van 9:30 tot 12:00 uur de engelenverkoop voor het Hospice gestart. Wil je iemand nog verrassen met een mooie engel? Vergeet dan niet even langs te gaan. De verkoop is in de hal van de Hippokerk. Ze zijn 5 Euro per stuk.

Fijn weekend
Liefs, Pink

Reacties (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid Team D
€ 42.495,-

Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 16.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
VV Succes 1955 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...