Hond met trek
Door: Pink

Uitgegeven op 18-11-2022 om 17:19

Deze week reed ik vroeg in de ochtend een rondje met de hond. Het was raar weer, bladstil, grijs en grauw, maar precies waar de zon opkwam was het warmgeel aan de hemel. Het leek wel of ik in een schilderij van Jacob van Ruisdael was beland. Ineens zag ik wat deze man eeuwen geleden ook gezien moest hebben toen hij Nederland probeerde te vangen in zijn schilderijen.

Het hondje houdt wel van een rondje. Hij wil graag zijn eigen route bepalen, maar dat mag niet van mij. Netjes naast de fiets, anders komen er ongelukken. De hond is tijdens het lopen gespitst op de dieren die hij ziet, dus ik moet altijd goed opletten. Van eksters en hazen wordt hij nerveus. Kauwtjes daarentegen boeien hem niet.

In onze achtertuin was vorige week een groot konijn beland. Ik merkte het al een dagje aan de hond. Bloednerveus bleef hij de hele dag door het achterraam naar de verte staren, gefocust op iets dat ik niet kon zien. Een dag later vloog hij het pad af en zag ik een beest meer dan een meter hoog opspringen. Een kat, dacht ik nog, want die springen zo hoog en mogen van de hond niet in onze tuin.
Maar even later ontdekte ik achterin de tuin een groot konijn, dat was dus die hoogspringer. Niet te pakken te krijgen, dus ik hield de hond maar even een paar dagen weg daar, want het konijn was duidelijk zenuwachtig. Vervolgens leek het alsof het konijn vertrokken was, want ik zag het nergens meer en de hond was ook niet meer alert. Eind goed al goed, dacht ik nog….
Maar gisteren kwam ik thuis van een dagje werken en vond ik de kamer 2 grote hopen kots, vol darmen, lever en konijnenkeutels. Daarnaast lag een brandschoon konijnenhart. De puberzoon liep kokhalzend naar boven en wilde pas weer naar beneden als ik het had opgeruimd. Dat heb ik dan ook maar snel gedaan. Yak, wat smerig… De hond keek me schuldbewust aan terwijl ik het opruimde.

Onze vorige hond had ook een keer trek. Wij hadden oliebollen gebakken in de frituur en deze stond in de garage op een tafeltje af te koelen. De hond was stiekem naar de garage geglipt en had de olie opgeslobberd, tot onder het frituurmandje, want daar kon zijn tong blijkbaar net niet bij.
De hond heeft een dag lang achterin de tuin liggen kermen. Ik dacht ook wel even, die gaan we kwijt raken. De olie werkte als een klysma en de hond kon niet stoppen met schijten. Maar het liep goed af.

Na een dag kwam de hond terug. Wel wat bleek om de neus, maar hij had het overleefd.
Met dieren heb je een hoop liefde en lol, maar ook zorgen. Dat blijkt maar weer.

Fijn weekend,
Liefs, Pink

Reacties (1)
Kees
@2022-11-20 01:46:49
 mooi
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Occasions
Te koop Kia Ceed Stationwagon bouwjaar 2020
€ 19.500,-

Toyota C-HR 1.8 Hybrid Executive
€ 25.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Westerland De Dentele - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...