Klussen
Door: Pink

Uitgegeven op 21-10-2022 om 21:48

Deze week staat in het teken van klussen. Mijn jongste zoon is onder enige dwang gestart met het opnieuw witten van zijn kamer. Er worden ook 2 muren donkergroen. Dat was de wens en als je wilt dat je puber meewerkt aan zo’n klus kun je maar beter een beetje toegeeflijk zijn op de punten die niet van levensbelang zijn. Groene muren dus…

Voordat je echt kan beginnen met schilderen ben je eerst altijd al een dag aan het voorbereiden. Spullen aan de kant, schoonmaken, vetvrij maken en afplakken. Nog even naar de bouwmarkt voor de ontbrekende spullen en dan kan de klus echt beginnen. Wij zijn niet de enige die aan het klussen zijn, kwam ik al achter. Blijkbaar is de herfstvakantie een goede week om een klus te doen, mede omdat er dan wat extra handjes thuis zijn.

Het is nog niet zo makkelijk, dat schilderen van plafond en muren. Het begon al met het verwijderen van de plafondlamp. Dat is altijd een ongelooflijk gehannes. Je staat op een trap, boven je macht, met een schroevendraaier een schroef los te draaien die al 3 jassen van witsel aanheeft waardoor de gleuf eigenlijk niet meer een gleuf is, maar meer een bobbel. Maar we hebben gezegevierd.

Vervolgens begint het echte rollen. Voor een puberzoon, die liever snel klaar is want dan kan hij weer gamen, was het gemakkelijk. Hij dacht gewoon alles met de grootste roller te doen die er is. Dat deze niet tot in de hoekjes komt en al helemaal niet achter de verwarmingspijpen had hij niet bedacht. En wit op wit, dat zie je toch niet, als je een stukje overslaat. Nou, dat heeft hij geweten. Pas als alles droog is zie je hoe je hebt staat klunzen. Alles kon gewoon overnieuw.

Inmiddels zijn we aan het eind van de herfstvakantie en is de klus nog niet helemaal geklaard… Alle spullen uit de puberkamer staan verspreid over de 1e verdieping. Met een hinkstapsprong kom ik bij de kledingkast en met wat geklauter in mijn eigen slaapkamer.

Zo maak je weer wat mee. We blijven door al dat geklus lekker warm en dat scheelt weer in de stookkosten. En na afloop ben je weer extra blij met de opgeruimde rust in huis. Maar daar moet ik dus nog even op wachten.

Fijn weekend,
Liefs, Pink

Reacties (5)
Tiny
@2022-10-22 13:07:21
 
 

@2022-10-22 13:08:32
 Heel leuk stukje , ik zag het voor me , super
 

@2022-10-22 13:09:38
 
 

@2022-10-22 13:10:36
 1 keer was genoeg geweest , sorry
 

@2022-10-23 04:07:04
 Je zal maar 2 linkerhanden hebben
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic
€ 13.345,-

Toyota Corolla TS 1.8 Hybrid First edition inclusief afleverkosten
€ 23.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Verbandmeester - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...