Ze zijn er weer
Door: Pink

Uitgegeven op 07-10-2022 om 15:15

De eerste ransuilen zijn weer gearriveerd in de dennenboom in Hippolytushoef. Eén uil zit nog in de berk ernaast, maar dat duurt nooit lang. Een mijlpaal in de herfst. Er zitten er momenteel 3, maar er komen er de komende weken vast meer. Ik schreef er 2 jaar geleden ook over: Kijken en bekeken worden.

Het is altijd even spannend of ze terugkomen. De dennenboom zit steeds minder dik in het 'blad', misschien vinden ze de boom niet meer geschikt als roestplek. Maar gelukkig, ze zijn er weer.

En dat is nog niet alles deze week. Er woont weer een dikke egel in mijn tuin. Ik had al zo'n vermoeden van zijn/haar bestaan, want in de nacht hoorde ik vaak smakgeluidjes door het open slaapkamerraam. Eerst was ik op mijn hoede, maar later dacht ik 'een inbreker gaat niet een kwartier lang lawaai maken onder mijn raam...'.
Ik kwam vorige week een keer 's avonds laat thuis en liep in het donker over het pad. Ik stond bijna op de egel. Hij/zij waggelde mopperend en knorrend de bosjes in. Dan schrik je wel even.

En de hond heeft nog steeds zijn kikkerobsessie. Regelmatig vang ik een bovenmatig gestreste kikker voor zijn neus weg om die vervolgens onderhands in de vijver te werpen. Ook padden vallen onder de obsessie. De hond is hevig in deze beestjes geïnteresseerd en neemt ze blijkbaar ook in de bek, want de laatste tijd loopt hij af en toe met een bek vol schuim van het paddengif. Niet echt gezond, maar wat doe je eraan. Het is al gebeurd voordat ik er erg in heb. De padden en kikkers mankeren verder fysiek niks, hij doet er wel voorzichtig mee, maar ze zijn wel getraumatiseerd voor de rest van hun leven, denk ik.

We worden deze weken ook veel verblijd met de aanwezigheid van vogels. Op het hek, naast het pad, zit altijd de verfomfaaide eenbenige merel met meerdere dames, een paar tortelduiven en een roodborstje. Daar heeft zich de laatste tijd een zanglijster aan toegevoegd en zo af en toe zie ik een paar koperwieken en kramsvogels. Lekker rommelen tussen de blaadjes in de borders. Daar zitten genoeg slakjes en wormen onder. En voor de winter hangen de bessen al klaar. Aan de vuurdoorn en aan de dwergmispel hangt al een kleurig buffet klaar. De lijsterbesbomen zaten ook vol, maar dat duurt nooit lang. Die zijn allemaal al geplunderd, nog voordat de winter echt invalt.

Er zijn ook weer een paar vogels die de afgelopen weken vlierbessen en bramen hebben gegeten... Precies midden in de tuin, onder de bomen op het pad ligt steeds opnieuw een hoop paarse stront.
Tja, dat moet ik maar voor lief nemen als ik leven in de tuin wilt hebben...

Fijn weekend,
Liefs, Pink.

Reacties (4)
Marleen van der Glas
@2022-10-07 15:55:41
 Dank voor het delen van al dit moois
 
Pink
@2022-10-14 21:18:07
 ☺️
 
Stef
@2022-10-23 04:37:37
 Ik wil later ook een tuin, dan mogen de egels wel langskomen. Geen mollen, vogels liever niet en ja misschien wel 1000 duiven ligt er maar net aan waar ik kan wonen later
 
Pink
@2022-10-25 07:10:48
 Vogels zijn wel heel leuk hoor!😀
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Occasions
Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 16.500,-

Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid Team D
€ 42.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Doopsgezinde pastorie Kerkplein - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...