Kattenportret
Door: Pink

Uitgegeven op 30-09-2022 om 21:02

Ik heb een leuke rode je-weet-wel-kater. Ik vertelde er al eerder over. Deze kater brengt mij dagelijks lekkers bij de deur. Een duivenvleugel, een rat zonder hoofd of een muizenmaagje, het wordt allemaal met veel liefde en aandacht op de grindtegels voor de deur neergelegd. Over het algemeen ruim ik het allemaal meteen op als ik ’s morgens naar buiten stap, maar soms moet ik even moed verzamelen. Muisjes die nog helemaal heel zijn vind ik het minst erg, die pak ik aan het inmiddels verstijfde staartje en slinger ik de bosjes in. Maar de rat zonder hoofd, vond ik vorige week toch wel wat lastiger.

De kat loopt vaak met mij of de tuinman mee naar achteren. De tuinman laat hem altijd in het kippenhok om het ongedierte te vangen. De kat gaat voor de deur zitten te wachten om aan zijn taak te beginnen.

Als we weer terug naar huis lopen loopt de kat exact en uiterst traag precies daar waar je steeds je volgende stap wilt zetten, echt ongelooflijk storend en gevaarlijk bovendien. Als je niet op let lig je languit op het pad. De kat doet dat ook als we samen de trap aflopen. Hij zit op de tree waar ik mijn voet neer wil zetten. Ik geef hem dan een zetje naar de volgende tree. Hij springt dan heel loom één tree lager en gaat weer zitten tot ik hem weer een duwtje geef met mijn voet. Levenslink als je niet oplet.

Het meest irritant is het avond-ritueel van deze kat. Als ik de tv uitzet om naar bed te gaan spring de hond trouw op en loopt naar de achterdeur voor nog een laatste plas. Ik roep de kat, die ligt te slapen op de bank, om ook naar buiten te gaan. De kat komt niet, maar gaat rechtop zitten en zich wassen. Na een tijdje komt de hond weer naar binnen en roep ik de kat nogmaals om naar buiten te gaan. De kat verblikt of verbloost niet. Uiteindelijk besluit ik de deur op slot te draaien en doe de lichten uit. Bij het horen van dat geluid komt de kat uiterst langzaam naar de achterdeur gesjokt en gaat er voor zitten. Een indringende miauw maakt duidelijk dat meneer graag de nacht buiten wil doorbrengen. Zoals altijd.

Het is echt een portret. En juist daarom hou ik van hem.

Fijn weekend

Liefs

Pink

Reacties (6)
Annet
@2022-10-01 14:10:09
 Weer zo'n heerlijk
verslag,bedankt.
 
Pink
@2022-10-01 22:12:57
 Graag gedaan
 
Marleen van der Glas
@2022-10-03 15:52:17
 Wat een lief stukje! Zo kan ik er wel een boek van lezen!

 
Pink
@2022-10-06 16:59:45
 ☺️
 
Kees en Tiny
@2023-01-22 19:16:36
 Heel wat katten hebben we gehad , ieder met hun eigen aard , de ene gad een korte en de ander een lange staart , we hebben altijd genoten van de , allemaal lieve katten maar heel eigenzinnig en verschillend van elkaar , ook rode katers waren bij ons geliefd , maar ook verschillend , als we weg geweest waren was de jongste stik
Beledigd terwijl de buurvrouw heel goed voor hem zorgde en af en toe even bij hem
bleef buurten maar als we er weer waren keek hij me eerst echt niet aan en hoefde hem niet op te pakken , boos als hij dan was maar na een tijdje kreeg hij weer vertrouwen dat we niet Weer weg gingen , dan was het weer goed gelukkig , de oppaskat van onze zoon dat was me ook wat , een grote schat maar werd hij s’morgens wakker dan moesten wij het weten , tot ik woest werd en boos om een hoekje riep dat hij z’n snuit moest houden , dan lag hij zich later te schamen , we hebben van allemaal genoten maar zeg geen stomme kat , die hebben we nog nooit gehad , slim zijn ze , zeker weten , dat zullen we nooit vergeten , kattengroetjes van mij
 
Tiny
@2023-01-22 19:22:01
 
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic
€ 13.345,-

Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid Team D
€ 42.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
v.v. Succes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...