Dubbel gevoel
Door: Pink

Uitgegeven op 23-09-2022 om 12:18

Woensdag werd de piano opgehaald door transporteur Griffioen. De piano was van mijn oom. Ik had hem in bruikleen en wordt nu, door zijn overlijden, doorgegeven aan zijn dochter. Een dubbel gevoel heb ik erbij. Enerzijds ben ik verdrietig dat de piano niet meer in mijn huis staat. Ik was er aan gehecht, gebruikte hem om de koormuziek in te studeren. De jongens speelden er ook af en toe op. Het was voor mijn oom een reden om sowieso één keer per jaar langs te komen om hem te stemmen en lekker bij mij te blijven eten. Dat gaat allemaal niet meer gebeuren.

Anderzijds ben ik blij dat de piano niet verkocht hoeft te worden, maar bij mijn nichtje een thuis krijgt. Ik had er ooit nog een mooie kruk bij geregeld, die gaat ook mee. De kruk kwam bij een bekende muzikant uit Volendam vandaan. Die had ik via Marktplaats op de kop getikt en was verrast over de bekendheid van vorige eigenaar toen ik de kruk ging halen. Ik hou van spullen met een verhaal.

De transporteur kende mijn oom goed. Hij vond het mooi dat hij postuum nog een ritje in zijn opdracht mocht rijden.

Nu staat er op de plek van de piano een oude eettafel uit een andere erfenis, samen met twee verweerde kisten. Een mooie plek voor plantjes, dat komt dan weer goed uit. Als er een verandering is in de kamer komt er ook altijd een dynamiek op gang die me inspireert tot meer veranderen dan alleen dat ene. Ik begin te schuiven met plantjes, potjes, stoelen etc. Voor ik het weet staat de halve kamer anders. Ik kan rustig een halve dag aanrommelen en heel blij worden van de nieuwe situatie.

Het grappige is dat een van de laatste WhatsApp gesprekken die ik mijn oom had ging over de piano. Hij had gevraagd of de piano een paar weken bij een van zijn klanten kon staan, terwijl hij de piano van deze mensen reviseerde. Ik had me helemaal voorbereid op de tijdelijke open plek in mijn kamer. Toen uiteindelijk de tijdelijke ruil om onduidelijke redenen niet doorging, reageerde ik: "Oh, dan moeten de plannen even omgegooid." Waarop hij antwoordde: "Je had zeker al een tafeltje met plantjes op de open plek bedacht."

Blijkbaar ben ik voorspelbaar...

Fijn weekend,
Liefs, Pink

Reacties (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic
€ 13.345,-

Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 16.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
WR 49 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...