Herfst is een Drama-Queen
Door: Pink

Uitgegeven op 16-09-2022 om 15:17

Terwijl ik zit te tikken waait de wind om het huis. Afwisselend met de zon trekken felle buien over. Het licht is scherp. Door de donkere hemel en de felle zon op de bomen ontstaan de mooiste contrasten.
Laatst reed ik, met de avondzon in de rug, richting Leeuwarden. Voor mij een donkerblauwe regenlucht met een prachtige 3 dubbele regenboog. De bomen en velden werden beschenen door de zon en hadden een bovennatuurlijke felgroene kleur. Langs de autoweg staan daar enkele zilverpopulieren. De wind draaide de bladeren met hun witte achterkant naar mij. Het stak prachtig af tegen die donkere hemel. Dramatisch is het juiste woord.

De herfst houdt wel van een beetje dramatiek. Hoewel het ook zo mooi verstild kan zijn, met mist en zachte kleuren.

De ganzen trekken nu massaal over. Ze komen gakkend voorbij, in grote groepen. Dat geluid is zo verbonden met de herfst, het luidt een periode van relatieve rust in. Er moet even wat minder in de tuin, het onkruid groeit veel minder hard en ik hoef ook niet meer elke dag de potten buiten water te geven. Ik ben al begonnen met het afknippen van sommige vaste planten. Met name de phloxen zaten zo vol meeldauw dat ik ze maar snel weggeknipt heb. Het ligt nu mooi plat onder de plant, zodat de tuin het afval weer kan opnemen. De tuin wat leger maken is ook altijd een fijn gevoel. Er komt letterlijk en figuurlijk ruimte voor andere plannen en ideeën.

Afgelopen zaterdag zat er een groepje goudhaantjes in een wilg in de tuin. Heel kleine vogeltjes, die ik eigenlijk hier niet zo vaak zie. Ik moest ook even goed kijken voordat ik zag dat het om goudhaantjes ging. Echt weer een leuke en verrassende waarneming, zo dicht bij huis.

Fijn weekend,
Liefs, Pink

Reacties (4)
Tiny
@2022-09-18 11:06:17
 Ik heb het opgezocht maar dat is een klein vogeltje en ik kan niet bedenken waar het beestje op lijkt maar wel een mooi vogeltje idd
 
Tiny
@2022-09-18 11:08:02
 Ik heb het opgezocht maar dat is een klein vogeltje en ik kan niet bedenken waar het beestje op lijkt maar wel een mooi vogeltje idd
 
Marleen van der Glas
@2022-09-18 14:44:52
 Wat een mooi verhaal over de naderende herst. Dank je wel.
 
Pink
@2022-10-14 21:20:01
 ☺️
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Toyota Corolla TS 1.8 Hybrid First edition inclusief afleverkosten
€ 23.745,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic
€ 13.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Luchtfoto - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...