Telefoonstress
Door: Pink

Uitgegeven op 26-08-2022 om 14:53

Deze week was de week van de grote telefoonruil. Mijn werkgever had besloten dat het tijd werd voor een nieuwe mobiel, met als gevolg dat ik een week lang bezig ben geweest om van alles over te zetten op 2 nieuwe telefoons. Ik was jarenlang principieel niet van plan om met 2 telefoons rond te gaan lopen, dus ik had voor privé geen mobieltje. Deze week moest ik bakzeil halen, want diverse onmisbare apps mochten niet meer op de telefoon van de baas vanwege de veiligheid. Vanaf nu kan ik dus mijzelf bellen. Ik heb ook een appgroep met mijzelf aangemaakt waarin ik diepe gedachten (en wachtwoorden) met mijzelf deel….

Ik heb overigens nog nooit een week gehad met zoveel stress en irritatie. Wat een ellende, vooral als het niet gaat zoals je wilt en je ook niet weet of je het fout doet, of dat er iets buiten je schuld niet in orde is. Dat laatste bleek bij het nieuwe abonnement. Ik had de goedkoopste uitgezocht, kniert die ik ben, en dacht dat het daaraan lag. Maar dat was dus niet zo. En eerlijk is eerlijk, ik heb nog nooit zo’n goede helpdesk aan de telefoon gehad. Mijn redder heette Ingrid en als ze zou werken op de suicide-lijn zou ze vele levens redden. Hulde aan de helpdeskmedewerker die je geruststelt, meedenkt, op tijd terugbelt en de boel oplost.


Even iets anders. Laatst las ik ergens in een column dat het knopje in de auto waarmee je de lucht in de auto kunt circuleren, vooral gebruikt moet worden bij warme dagen. Dan hoeft de auto niet steeds warme lucht van buiten koud te maken en dat scheelt brandstof.
Ik gebruikte het knopje alleen als ik een stinkende tunnel in rij zoals de Gottardtunnel of de Coentunnel, dus zo leerde ik weer wat. De persoon die dit beschreef dacht zelf als kind dat het knopje bedoeld was om de auto weer te herstellen na een ongeluk, Dat de auto zichzelf uitdeukt na gebruik… Ik kan die gedachtegang wel volgen nu ik het plaatje een goed bekijk.

Het deed mij weer denken aan die andere knop, van de sigarettenaansteker, die in het gat hoort waar we nu vooral onze telefoonoplader instoppen. Dat dingetje wat gloeit als je het eruit haalt. Daarop stond in mijn beleving altijd een brandweerhelm, om te waarschuwen dat het heel heet is vanbinnen…
Pas toen ik volwassen was viel het kwartje. Ik bekeek de afbeelding heel mijn jeugd vanuit de verkeerde hoek.

Zo zie je maar weer, dat iets bekijken vanuit een ander perspectief verrassende nieuwe inzichten op kan leveren.

Fijn Floraweekend,
Liefs, Pink

Reacties (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic
€ 13.345,-

Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid Team D
€ 42.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jan Vermeulen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...