Hond op het droge
Door: Pink

Uitgegeven op 19-08-2022 om 20:56

Sinds wij met het weghalen van de bamboe bezig zijn, is de interesse van de hond in kikkers vertienvoudigd. Waar hij eerder zijn kop gewoon tussen de bloempotten hield om padden en kikkers op te sporen, of probeerde zijn neus tussen de vlonderplanken te duwen om al snuivend dichter bij ze te komen, springt hij nu de vijver in om de kikkers te vangen. Het gevolg is een natte, stinkende hond die iedere keer van blijdschap kleddernat de kamer in rent om zich daar uit te schudden, want de deuren staan in de zomer hier altijd wagenwijd open.

Het toeval wil dat ik sinds vorige week een gloednieuwe bank heb. Het is een heel licht grijze van stof. Niet de meest slimme keuze met dieren, maar zoals gebruikelijk was dit een buitenkansje en dan neem ik die besmettelijk lichte stof op de koop toe.

Het staat wel heel mooi en de bank zit heerlijk. Maar de combinatie met de kikker-vangende hond is niet zo’n goede. We hadden direct al de regel ingesteld dat de hond en kat niet op deze nieuwe bank mogen. Dus als wij de kamer verlaten, gaan de dieren ook de kamer uit. Even wennen, maar het is te doen.

Helaas rent de hond zijn natte ererondje graag als ik gewoon in de kamer ben, dus daar moest ook iets op verzonnen worden. Ik heb daarom iets voor de ingang van de vijver gezet. Nu kan hij er niet meer bij. De vijver was bij ons nog omringd met hekken vanwege de kleine kinderen die ik er vroeger niet bij in de buurt wilde hebben. Alleen het toegangspoortje was al jaren geleden verwijderd, sinds de zwemdiploma’s van de kinderen. Nu is het poortje dus weer terug, om een hond te weren die juist wel kan zwemmen.

Het helpt. Ik heb voortaan mijn hond op het droge, nu nog de schaapjes...

Over droog gesproken, de tuin was wel heel blij met de regen van de afgelopen dagen. Maar het is nog niet genoeg. En de krachtstroompomp krijgt het grondwater ook niet omhoog, dat staat blijkbaar veel te laag. Het ik net vorig jaar voor onwijs veel geld een nieuwe pomp aangeschaft en de elektriciteit vervangen, is het grondwater er niet. Zucht.

Die elektriciteit was door de vorige eigenaar van mijn huis nogal spannend aangelegd. Een kabel met 380 stroom liep vlak onder de grond langs de moestuin. De tuinman (met pacemaker) ramde er jaren geleden onwetend een spade in. Pats, kortsluiting… Het liep allemaal met een sisser af, maar wat waren we geschrokken. De kabel loopt nu door een dikke buis, boven de grond, zodat we weten waar hij zit.

Volgend weekend is er Flora. Na 3 jaar zonder dit feest zijn we toe aan lekker even op de dijk zitten. In Oosterland wordt er traditiegetrouw op de zondag een Flora-viering gedaan. Dit keer een stormachtig toneelstuk met de titel “Keer het tij” en doorspekt met veel liedjes, gezongen door het Michaelskoor.

Zin in Oosterland, Michaëlskerk | zo 28 08 2022 Viering 'Keer het tij'

Leuk als je komt!

Fijn weekend

Liefs
Pink

Reacties (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Occasions
Toyota Aygo 1.0 VVTi Comfort 5drs
€ 4.250,-

Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 16.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Wierdijk informatie - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...