Deed iemand weg
Door: Pink

Uitgegeven op 05-08-2022 om 20:15

Deze week verblijf ik op een camping in Gaasterland. Het is hier prachtig. Gaasterland is gevormd door de eindmurene van de ijskap die ook ons mooie Wieringen heeft gevormd, samen met Texel, Schokland, Urk en Vollenhove.

Met de caravan en ons hele hebben en houden zijn we de dijk over gereden. De auto had er moeite mee. De koelvloeistof is halverwege de reis daarom ook bijgevuld...

En we hebben nogal wat meegenomen. In de loop van de jaren zijn er steeds meer spullen bijgekomen. En er ging vrijwel nooit wat af. Het was mijn idee om deze week te gebruiken om eens uit te vogelen wat we allemaal hebben en of er misschien iets weg kan.
De enorme hoeveelheid spullen heeft mede te maken met het feit dat wij het altijd jammer vinden als mensen iets weggooien. Wij kunnen het altijd wel gebruiken. Het is jaren geleden zelfs zo erg geweest, dat mijn kinderen vol trots zeiden "ja, is van de vuilnis" als iemand ze een compliment over iets maakte. Wij hebben ze geleerd om te zeggen "dat deed iemand weg", in plaats van "dat is van de vuilnis". Het is een gevleugelde uitspraak in ons huishouden geworden.
Inmiddels ben ik erachter dat ik ongeveer 32 borden in de caravan heb en twee voorraadkasten die je zelf kunt opbouwen om in de voortent te zetten. We hadden blijkbaar ook 7 blauwe campinggaz potten van verschillend formaat die allemaal half gevuld zijn. Bovendien hebben we indertijd gemeend allerlei handige opklapbare/opvouwbare dingen te moeten aanschaffen voor de caravan. Denk hierbij aan een droogmolen, een prullenbak, krukjes en een skottelbraai.
Voeg daarbij de volledige inventaris van onze boot die we niet meer hebben en dan snap je een klein beetje hoeveel zooi er inmiddels in Gaasterland opgesteld staat.

Midden in die wereld van verzamelde spullen zitten wij te genieten van onze vrije tijd. We staan op een boerencamping waarbij de kippetjes rond de tent scharrelen. Een vriendin kwam langs met haar 2-jarige zoontje. Die kleine man vond het hier geweldig totdat een kip het eten uit zijn hand weg pikte. Nu is de liefde voor de dieren hier wat bekoeld.
Om ons heen staat een dwarsdoorsnede van Europa. Naast Denen en Duitsers zijn er vooral veel Friese gasten. Een deel komt om de hele dag voor zijn tent te zitten. Een ander deel ligt op een strandje, surft, kite of fietst.
Aan het kampeermiddel valt af te lezen hoe grote portemonee is. Kleine zelf omgebouwde busjes, campertjes uit de jaren '80 naast enorme caravans en tenten.

Vanochtend kregen wij nieuwe buren. Twee bevriende stellen van midden 60 met twee hondjes en twee papegaaien die met een cowboyhoed op en de Friese vlag over de tafel de hele dag zitten te kletsen.
Ze staat gebroederlijk naast 2 superfitte dertigers uit Denemarken met een goedgetrainde shepherd en wetsuits aan hun gruwelijk dure voortent.

Ik hou ervan, die mix van mensen en dat gekneuter op de camping. Ik hou alleen niet van de muggen die hier behoorlijk aanwezig zijn. Maar daardoor zijn er veel boerenzwaluwen met nestjes boven het toilet vol met jonkies. En dat is ook heel wat waard.

Fijn weekend!
Liefs, Pink

Reacties (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Occasions
Volkswagen Transporter 2.0 Dubbele Cabine automaat
€ 29.995,- (excl. BTW)

Toyota C-HR executive Hybrid
€ 24.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Nieuwstraat Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...