Koningsmarkt
Door: Pink

Uitgegeven op 30-04-2022 om 10:35

Ik was een paar daagjes naar Den Haag, op bezoek bij een goede vriend om samen Koningsdag te vieren. Mijn bedoeling was om met een beperkte (!) tas vol schatten terug te komen, immers, ik ben juist aan het ontspullen. Moeilijke opgave op zo'n dag. Mijn gezelschap aldaar zei het al een paar keer. "Aan het eind van de dag hebben we dingen waarvan we nu nog niet weten dat we ze nodig gaan hebben."

En zo was het ook. Waar je naar zoekt, dat vind je niet. Maar al die andere dingen…

Er stond een vrouw met een zilveren lepeltjescollectie. Echt, niet gelogen, honderden lepeltjes. Haar moeder was onlangs overleden en het was tijd de collectie weer te ontbinden. 12 lepeltjes voor 5 Euro. Mijn gezelschap vond er eentje heel mooi. Uiteindelijk ging hij naar huis met 12 lepeltjes. Zo gaat dat.
Er stonden meerdere mensen voorover gebogen de lepeltjes een voor een te bekijken. Net als ik. Het intrigeert mij enorm. Ik hou van zilveren theelepeltjes, vooral als ze uniek zijn, maar ook het idee dat er een mevrouw is geweest die haar hele leven bezig was deze verzameling aan te leggen, vind ik bijzonder. Ik kreeg er rugpijn van, zolang hebben we daar gestaan te koekeloeren (en dat voor een dag die ik niet in de tuin doorbracht). Naast de gebruikelijke Douwe Egberts- en KRO- en NCRV- lepeltjes waren er echt bijzondere stukken en series en dat merkte je aan de grote belangstelling. Teksten werden hardop voorgelezen. "Is er ook eentje van Scheveningen?" werd er in onvervalst Haags geroepen. Een andere man deed er eentje met een vuurtoren in de aanbieding alsof het zijn eigen lepeltjes waren. De verkopende dochter had duidelijk gemengde gevoelens. Enerzijds deed ze uitstekende zaken. anderzijds zag je haar verdriet nog dicht onder de oppervlakte liggen.

Een eindje verder stond een pinnig bejaard vrouwtje met een deel van haar inboedel. Wij vonden tussen de meuk van deze dame een mooi lijstje met een Jopie Huisman kopietje erin. "Een echte Jopie Huisman voor 7,50 Euro!" tetterde ze direct in het Haags schel in onze oren. Wij schoten in de lach en liepen snel door. Het moet wel leuk blijven met de prijsjes.

Ik liet mijn nagels lakken voor 0,10 Euro bij twee meisjes. Ik koos een veilig kleurtje in geval het lakken niet helemaal hun forté zou zijn. Ik had daarmee een verstandige keuze gedaan en had bovendien even een paar minuutjes een lekker stoeltje voor de pijnlijke rug. Ik gaf de dames nog de tip om de zitplek voor 50 cent per 5 minuten te verhuren (zonder nagellak), daar is vast een markt voor.

Ik heb alle muzikale ( en minder muzikale) kinderen gesponsord, en dat waren er best veel. Maar ik heb geen enkel cakeje gekocht, dat is mij echt een brug te ver. Ik hou al helemaal niet van cupcakes met dat smerige fondant erop, maar als ze je dan ook nog door kinderen worden aangeboden op een koningsmarkt, terwijl ze daar al uren staan, misschien ook al wel op de grond hebben gelegen en in het fondant de vingerafdrukken van alle hulpkinderen staan, brrrr. Laat maar...

We kozen rond half 11 in de ochtend voor Thais. Een groepje wulpse dames stonden voor hun massagesalon met enorme bakken met Thais eten. Het geurde zo heerlijk, dan mijn maag vanzelf ging knorren. Een grote Hollandse vent deed de vertaling toen we vroegen wat het allemaal was, de dames spraken zelf geen woord Nederlands of Engels. Het was een merkwaardige situatie waarbij we ons afvroegen wat de onderlinge relatie van deze mensen was. Maar het eten was heerlijk.
Grappig ook, dat je bij de ene aanbieder onderhandelt over 50 cent minder voor een kaarsenstandaard, terwijl je een minuut later voor 8 Euro eten naar binnen schuift... Een mens zit toch raar in elkaar...

Nu ja, we kwamen dus inderdaad met allerlei onnozele dingen thuis, maar vooralsnog ben ik er blij mee. Een mooie blauwe duif van glas kreeg meteen na mij weer een nieuwe eigenaar want die ruilde ik weer weg tegen een goede gieter voor de tuin. Zo gaat dat.

De volgende dag hebben we de stalletjesroute in het Westland gereden. Een aanrader. De overgebleven Euro's van koningsdag zijn bij diverse boeren in de brievenbus beland. Vandaag vulde ik de potten in de tuin met de gescoorde fuchsia's. Flink water erbij gegoten met de nieuwe gieter, want het is zo droog als gort in de tuin.

Fijn weekend
Liefs, Pink.

Reacties (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Toyota Aygo 1.0 VVTi Comfort 5drs
€ 4.250,-

Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 16.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jubileumbezoek Beatrix - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...