Het grasveldje
Door: Pink

Uitgegeven op 23-04-2022 om 12:49

In het gras direct achter het huis zit een merel. Elke ochtend zit hij daar de vlakte af te speuren naar een lekker hapje. Terwijl ik verder wakker word in de serre met een kopje koffie en wat mooie muziek kijk ik naar deze bezige vogel. Hij wipt steeds een paar centimeter verder, kijkt rond of het nog veilig is en zoekt dan of er niet ergens een lekkere worm de kop boven het maaiveld uitsteekt. Zodra hij iets heeft gezien duikt hij met zijn snavel naar beneden en pikt de worm eruit. Zijn hele lijf maakt dan een schokje. Alle spieren worden benut om de worm uit de aarde te trekken. Deze merelman heeft waarschijnlijk nog geen nestje waar voedsel heen moet, want hij vreet het ter plekke op en wipt weer 10 centimeter verder, om de volgende worm te verschalken.

Het gras staat vol met madeliefjes en hier en daar een paardenbloem. Ook is er stiekem, vanuit de border, een batterij hondsdraf het veld in gemarcheerd, samen met wat boshyacinten, blauwe druifjes en krokussen. De druifjes en krokussen hebben zich vermomd als gras. Hun gloriemoment is al achter de rug. Nu staat er alleen nog een plukje stug blad te doen alsof het gras is.

Dit grasveldje gaat binnenkort vervangen worden door tegels. Het oorspronkelijke pad meandert mooi door de tuin, maar is smal en ongelooflijk onpraktisch. Doordat het niet recht loopt, neemt niemand dit pad en wordt het gras dat ernaast ligt platgelopen door iedereen die naar achteren wil. Er ligt inmiddels een uitgesleten olifantenpaadje. Nu komt er dus een pad precies waar iedereen toch al loopt en geef ik het andere pad terug aan de natuur. Nu ja, wel onder mijn voorwaarden natuurlijk. Het wordt een stukje bostuin, met varens, hosta’s, elfenbloem en in het voorjaar kievietsbloemen. Een lage rode acer siert de achtergrond al, net als een hek met een joekel van een clematis montana en een struikkamperfoelie.

De merel zal elders zijn heil moeten gaan zoeken. Ik heb al een alternatief voor hem bedacht. De deksel van de composthoop stond laatst even open en dat hadden de merels direct door. Het was een komen en gaan van bezoekers bij deze snackbar. Gemak dient de merel.Fijn weekendLiefs

Pink

Reacties (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Toyota Corolla TS 1.8 Hybrid First edition inclusief afleverkosten
€ 23.745,-

Toyota C-HR 1.8 Hybrid Bi-Tone
€ 22.490,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Filmreclame - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...