Gaat er een lampje branden?
Door: Pink

Uitgegeven op 17-04-2022 om 02:09

In de badkamer zitten bij ons ledlampjes in spotjes in het plafond. Drie in totaal. Ze zijn daar een paar jaar geleden, na een vervelende lekkage, ingezet door mijn klusjesman. Rond kerst begaf eentje het. Lastig, want het is precies die ene die bij de spiegel hangt, dus noodzakelijk om meteen te vervangen. Stoer als ik ben, begon ik daar vrijwel direct mee. Het leek mij helemaal niet zo moeilijk. Een gloeilamp vervangen, dat had ik tientallen keren gedaan, dus dit ging mij ook wel lukken. Elektriciteit vind ik wel beetje eng, maar als je de stroom eraf haalt voordat je gaat klussen, dan kan er niet veel mis gaan.

Zo gezegd, zo gedaan. Behalve dan dat die ledlamp er helemaal niet uit wilde. Ik ging mijn goede vriend Google even consulteren en daar stonden een paar uitstekende tips, bijvoorbeeld over een rubberen handschoen om meer vat te krijgen op het lampje. Ook werd vaak het ijzeren klemmetje genoemd, dat je er even uit moest wippen. Deze tip, daar had ik niks aan, want in mijn lamp zat helemaal geen ijzeren klemmetje.

De tips waren vaak verpakt in 15 minuten durende filmpjes, met een hoop extra informatie die voor mij echt niet nodig was. Want ja, natuurlijk haal ik de stroom eraf en gebruik ik een stevig trapje. Heel vaak ging de film ook over het hele spotje vervangen, maar dat was niet wat ik wilde, ik wilde gewoon het lampje vervangen.

Maar toch, ondanks de vele filmpjes ik kreeg dat lampje er niet uit.

Inmiddels was ook een tweede spotje overleden en werden de badkamerrituelen in het schemer gedaan. Ik had nog geen nieuwe lampjes gekocht, want ik wilde eerst even een oud lampje eruit hebben om te zien wat ik nodig had. Het begon wat ernstig te worden.

Toch maar weer eens kijken of het lukt, dacht ik vorige week. Ik wipte het hele spotje uit het plafond, misschien kreeg ik zo meer zicht op de oplossing. Ik kon het merk van de spotjes aflezen en googlede in de hoop bij een handleiding terecht te komen. Niet dus. Wel las ik dat deze lampjes een levensduur hadden van 25 jaar. Dat was wel iets langer dat de paar jaar die ze bij mij hebben geleefd. Wat ik ook zag was dat de spotjes, inclusief lampje, ongeveer 10 Euro per stuk waren en bovendien op voorraad bij onze lokale winkel.

Ik nam een cordaat besluit, ik ging gewoon beide spotjes totaal vervangen. Voor 2x 10 Euro was ik van het probleem af. In de winkel nam ik een verpakking met 3 spotjes en vroeg nog even aan de winkelbediende hoe het zat met vervanging van de lampjes bij dit soort.

Wat bleek, je kunt bij deze armatuur de lampjes niet vervangen, je vervangt de hele spot in een keer…Fijne Pasen

Reacties (2)
Pink
@2022-04-17 04:34:55
 Er mist een stuk van de column, hopelijk ziet de redactie het snel en wordt het hersteld.

Dit hoort er nog over:

Wat bleek, je kunt bij deze armatuur de lampjes niet vervangen, je vervangt de hele spot in een keer…

 

Fijne Pasen

 

Vanavond is er in Oosterland de Ademtocht met de toepasselijke titel: Ladder naar het licht.

Er zijn misschien nog plekjes vrij: Zin in Oosterland, Michaëlskerk | za 16 04 2022 Ademtocht 2022

 
Pink
@2022-04-17 04:36:07
 Liefs Pink
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 16.500,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi Comfort 5drs
€ 4.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Cor en Jannie Omis - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...