Kip zonder kop
Door: Pink

Uitgegeven op 25-03-2022 om 18:28

Vanochtend had ik het plan om in de tuin aan de gang te gaan. Meer omlijnd was het plan nog niet, en dat is een verkeerd uitgangspunt ben ik inmiddels wel achter. Ik begin dan willekeurig ergens te wieden en bevind mij enige tijd later in een totaal andere hoek van de tuin met een totaal andere klus dan waar ik oorspronkelijk aan was begonnen.
Op deze manier komt er nooit een klus af en kijk ik met minder tevredenheid op de dag terug, want ik kan 's avonds niet benoemen wat ik nu precies heb gedaan, maar ik ben wel helemaal aan het eind van mijn Latijn.

Vanochtend begon het met een hoekje met potten. Ik haalde ze uit de hoek om daar te vegen. In een van de potten stonden laurierstekken die gort droog waren en eigenlijk snel de volle grond in moesten.
Vervolgens loop ik met die kluit met stekken naar achteren en daar tref ik een stukje tuin aan dat nog gewied moet worden voordat de stekken erin kunnen.
Dus begin ik daar te wieden en erger me ondertussen aan een stapel met planken van de omgewaaide schutting, die precies in de weg liggen. Ik stapel ze elders op. Ondertussen komt de tuinman aangefietst en begint met het poten van de Dahlia's. En omdat we van deze Dahlia's wel weten welk soort ze zijn, help ik hem even om die administratie goed te houden.
De Dahlia's worden bij ons altijd geplant met een stok erbij. Ik gebruik de oude loten van de doornloze braam hiervoor. Dat vind ik een stuk mooier dan de gele elektriciteitsbuisjes die de tuinman wil gebruiken. Ik had de braam nog niet gesnoeid, dus dat doe ik vervolgens op een drafje om te voorkomen dat de tuin toch vol komt met plasic buisjes... Geduld is namelijk niet het sterkste punt van de tuinman.

Het is nog niet eens 9:30 uur en ik loop dus als een kip zonder kop door de tuin. Eerst maar een bakkie koffie. Teruglopend zie ik een spoor van onafgemaakte klusjes. Het is weer zo'n dag.

Met de koffie zit ik onder de sierkers die deze week zijn hoogtepunt heeft. Het is een gezoem van jewelste. Vooral hommels vliegen af en aan op de boom. Ook de bloeiende perentakken die buiten op een vaas staan worden flink bezocht. Die perentakken stonden eerst binnen, maar op een gegeven moment begon het vreemd te ruiken in huis en plakte mijn schoenen aan de vloer. Het bleek dat er een enorme luizenplaag op de takken zat, dus ik heb ze maar snel buiten gezet.Afgelopen week lag er een paar dagen een dooie kip in de tuin (wel met kop, maar daar had ze niet veel meer aan). De tuinman had deze maandagmiddag (toen de groene bak net geleegd was) uit het kippenhok gevist en was nog aan het bedenken hoe hij deze zou bewaren tot er weer een bak geleegd zou worden. Mijn voorstel was om haar in een zak in de vriezer te leggen, en dan meegeven aan de volgende groene of grijze bak. Blijkbaar moest hij er nog even over nadenken. Tot tweemaal toe waren er deze week vriendinnen de tuin in gelopen om mij te zoeken en meldden ze mij dat er een dooie kip in de tuin lag... Ja dat weet ik...

Donderdag belde ik licht geïrriteerd de tuinman: "Wat is nu de bedoeling van die kip?" De tuinman bleek 20 meter verder in de tuin sla aan het zaaien te zijn. Ik had hem niet gezien. In de haast zijn telefoon op te nemen vloog het zaad in het rond en is het wat rommelig in de tuin terecht gekomen. En natuurlijk veel te veel, zoals gewoonlijk.

Maar goed, 's middags was de kip verdwenen.
En voor de andere kippen hebben we straks heel veel kropjes sla. Vinden ze heerlijk!

Fijn weekend.
Liefs, Pink

Reacties (2)
Vriendin
@2022-03-26 12:46:24
 Haha zo doe ik mijn huishouden... Daarom ben ik daar maar mee gestopt...
Veel te luxe.. Maar een ander doet het veel beter...
 
Wetlandwacht Vogelbescherming Nederland
@2022-03-26 14:29:06
 Geweldig stukkie getikt pink!
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 16.500,-

Te koop BMW Z3 Roadster 1.9
€ 6.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Bouw sluis - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...