De wind eronder
Door: Pink

Uitgegeven op 26-02-2022 om 11:06

Wat een wind hebben we de afgelopen week gehad. Ik hou er niet van, ben veel te bang dat er iets stuk waait. En dat is ook dit keer weer gebeurd. Ik denk wel 50 meter schutting om. Daar moet dus wat aan gebeuren. Het plan is om het ieder geval niet meer zo hoog en dicht te maken dat het op een fort lijkt. Ik wil de wind en warmte een uitweg geven, dus het wordt een open constructie met veel struikjes. De temperatuur in de moestuin werd zomers mede door die hoge schuttingen zo hoog, het was soms gewoon een braadpan. Plagen, zoals luizen en schimmels zijn daardoor ook erger. Een zacht briesje door de tuin is veel beter.
Onderin wel een flinke rand gaas, want het hondje gaat anders veel te gemakkelijk buurten en daar is niet iedereen blij mee. Een van de vorige bewoners van dit huis was niet altijd goede vrienden met de buren en dat kun je nog steeds goed zien aan de bomen die allemaal een rij onnatuurlijke stompjes hebben boven de erfscheiding en de veel te hoge, dichte schuttingen. Nu ja, de tijd heelt alle wonden en de wind haalt hoge schuttingen neer.

We houden 10 centimeter vrij van de grond zodat egeltjes de tuin makkelijk in en uit kunnen en gebruiken zoveel mogelijk materiaal opnieuw. Maar er moest toch wel een lading nieuwe palen aan te pas komen. Die zijn er inmiddels en de tuinman is begonnen met het verwijderen van de zompige, oude stompjes uit de kletsnatte bodem. Lastig karwei, want ze zitten helemaal vastgezogen.

Binnen zijn we ook aan het verbouwen. Alles in de keuken viel uit elkaar, er moest wat gebeuren. En met de hulp van wat Wieringer bedrijven komt dat dik in orde. De oude houten vloer is helemaal opgeschuurd door vriendelijke reus Job en in de olie en wax gezet door de mannen van het lokale schildersbedrijf. Vijf dagen niet op lopen was het advies, dus wij gaan braaf via de voordeur naar bed dit weekend. Alle bewoners van het pand hebben duidelijke instructies gehad om door de voordeur te gaan en vooral niet in de kamer te lopen. Ja, ik heb de wind eronder. Gelukkig is het weer een stuk beter dan afgelopen week, we hoeven geen paraplu mee om naar bed te gaan.


Ik kom vanochtend uit mijn bed en ga voor het eerst bij daglicht de prachtige vloer bekijken. Tot mijn grote schrik staat er midden in de kamer 2 voetafdrukken. Echt, onuitwisbaar en gruwelijk in het zicht. Ik kan wel janken.
Er ligt geen briefje bij van de dader, maar ik heb wel mijn vermoedens. Het zal zeker niet expres gebeurd zijn.
Hopelijk heeft Job (of zijn verfvrienden) hier een oplossing voor. Ik ga mijn weekend er niet door laten verknoeien, heb ik besloten. Het wordt prachtig weer, er fluiten veel vogeltjes en er is genoeg te doen in de tuin. Ik ga mij niet vervelen.

Tot volgende week
Liefs, Pink

Reacties (1)
Marietje
@2022-02-26 11:50:54
 .... en altijd weet wel iemand het te verpesten....
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 16.500,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic
€ 13.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kadaster - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...