Compostbak
Door: Pink

Uitgegeven op 21-01-2022 om 11:23

Afgelopen weekend kreeg ik van een vriendin een compostbak. De compostbak stond bij haar op precies de plek waar de nieuwe elektrische bakfiets moet komen te staan. Zij heeft een baby en een peuter, woont in de stad en dan is een bakfiets blijkbaar heel handig. Een soort tweede auto, zei ze zelf. Dus de compostbak moest wijken.

Ik was helemaal in mijn nopjes met die compostbak. In een specifiek deel van de tuin was nog geen verzamelstation voor tuinafval en dat is toch wel heel handig. Ik zette de bak, samen met mijn vriendin op de goede plek, achter de rododendron. Rododendrons blijven groen in de winter dus hij is uit het zicht, maar wel binnen handbereik.


(Ik krijg ineens een liedje in mijn hoofd over Mien van Tol Hansse)

Geïnspireerd als ik was door het krijgen van die bak, ging ik deze week meteen even aan de slag in dat deel van de tuin, tijdens de paar momentjes dat de zon zich liet zien. En daar was al het eerst lieveheersbeestje van dit jaar. Hij/Zij zat op mijn schoen, blijkbaar van de rommel afgevallen die ik aan het opruimen was. Het deed me meteen realiseren dat ik best de planten kon kortknippen, maar dat ik de bodem met bladerendek, nog even met rust moet laten, het is nog te koud en te vroeg in het voorjaar.
Door die bladeren zit de bodem vol wormen die hun wormenpoep in de tuin achterlaten en dat is natuurlijk weer heel goed voor de planten. Een nadeel is wel dat mijn hele tuin inmiddels ook vol zit met mollen. Die hebben in de gaten dat mijn tuin een rustige oase vol voedsel is, te midden van alle bouwprojecten in de nabije omgeving.
Beetje dubbel wel, want hoe leuk ik het ook vind dat er veel dieren naar mijn tuin komen, dat het pad nu verzakt door die kleine gravertjes is minder leuk.

Als iemand een molvriendelijke oplossing weet?Ik stuur nog even een foto van de magnolia waarover ik vorige week schreef. We zijn een week verder en een deel van de bloemen is nu uit. Het is prachtig, in het echt nog veel mooier van kleur dan op de foto (de muur is eigenlijk donderblauw en de bloemen paars). Buuf kwam gisteren de laatste takken bij mij halen, geïnspireerd als zij was door de column van vorige week.
Fijn weekend lieve lezers!
Laat eens wat van je horen hieronder, heb je misschien ook al een lieveheersbeestje gezien?

Liefs, Pink

Reacties (2)
Tine
@2022-01-22 15:51:23
 Beste Pink, in mijn boek Iedereen kan avontuurlijk tuinieren staat een aardig stukje over en voor de mol. Beschouw het als een compliment als de mol jouw tuin uitkiest. Het betekent dat de grond goed is, je bodem vol leven zit. Mijn grasveld heeft ook betere tijden gekend. (Een beetje knarsetandend) omdenken dan maar.
 
Pink
@2022-01-22 20:24:54
 👍 ga ik doen Tine
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Toyota C-HR 1.8 Hybrid Bi-Tone
€ 22.490,-

Te koop BMW Z3 Roadster 1.9
€ 6.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
1979 de laatste echte sneeuwinter op Wieringen? - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...