De Magnolia
Door: Pink

Uitgegeven op 14-01-2022 om 12:39

Vorige week had ik een geweldige vondst. De buren hadden de magnolia gesnoeid (wat ik onbegrijpelijk vind, maar goed). En de takken lagen op een stapel te wachten totdat ik ze vond. Prachtige takken met fluwelen knoppen vol van de belofte van nieuw leven.

Ik heb er eentje op de vaas in huis gezet en door de warmte in de kamer zag ik vanochtend de eerste knoppen van de paarse bloemen verschijnen. Wat is dat toch prachtig.

Ik wil ook al lang een grote tulpenboom in mijn tuin, maar die magnolia's zijn best aan de prijzige kant en het duurt ook heel lang voordat hij zo karakteristiek is als de magnolia voor de oude dokterspraktijk aan de Parklaan, of voor de oude boerderij (voorheen van Kooij) aan de Elft. Jaloersmakend, zo fraai. Vorig jaar kreeg ik een witte struikmagnolia van een vriendin voor bewezen diensten. Ben ik ook heel blij mee! Ik kan niet wachten tot die gaat bloeien in de voortuin!Het waren flink wat takken dus er zijn inmiddels veel mensen die meegenieten van deze schat. Ook in de Hippolytuskerk staat inmiddels een hele grote tak in de hal. Ik vind het een mooi voorbeeld van dat fijne dingen niet veel hoeven te kosten, je moet er alleen wel een beetje oog voor hebben.

Soms is dat oog van mij ook wel wat groter dan mijn huis. Ik kan (te) veel gebruiken van wat anderen wegdoen. Ik zie er het mooie of de waarde van in. Helaas slipt daardoor het huis wel snel dicht. Tante had laatst nog het bureau van Haitie (mijn grootvader van moeders kant) in de aanbieding gedaan. Haitie was al overleden toen mijn moeder nog een klein meisje was, dus het bureau is zeker al meer dan 65 jaar oud. Tante gaat kleiner wonen en het bureau zou anders naar de stort gaan... Het heeft mij wel een paar dagen gekost om tot het besluit te komen dat ik het niet ga overnemen.

Omdat er binnenkort bij mij geschilderd gaat worden, ben ik langzamerhand de woonkamer aan het leegruimen. En eerlijk gezegd bevalt die ruimte die ontstaat mij heel goed, alleen al die spullen die eruit komen, wat ga ik daarmee doen? Ik ga ze niet allemaal terugzetten, dat weet ik nu zeker, dus dat wordt afscheid nemen. Pffff. Moeilijk.

De magnoliatak komt in een wat legere kamer wel veel beter tot zijn recht, dus dat hou ik mezelf maar voor ogen. En de voorjaarschoonmaak is ook eenvoudiger als er niet zoveel rotzooi staat.

Over voorjaar gesproken, horen jullie ook dat het fluitconcert buiten op sterkte begint te komen? Mussen, mezen, merels en roodborstjes tjilpen en fluiten al uit volle borst hier in de tuin. Zij zijn klaar voor de lente, dat is wel duidelijk. De toverhazelaar staat al in bloei en de neuzen van de sneeuwklokjes komen al boven de grond. Ik heb er zin in!

Fijn weekend.
Liefs, Pink

Reacties (2)
Marietje
@2022-01-14 14:37:21
 De magnolia in de Parklaan heeft mij ongeveer 60 jaar geleden bijna een oog gekost.
Het oog is er gelukkig nog en de magnolia ook, die bloeit ieder voorjaar weer prachtig.
Je hebt nog een poosje te gaan Pink, voordat jou boom ook het karakteristieke
uiterlijk bereikt heeft. Maar geduld is een schone zaak zoals een oud spreekwoord zegt.
Dan komt het helemaal goed.
 
Pink
@2022-01-16 05:22:34
 Jeetje marietje, dat is dan goed afgelopen met je oog
!
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Occasions
Volkswagen Transporter 2.0 Dubbele Cabine automaat
€ 29.995,- (excl. BTW)

Toyota Urban Cruiser 1.3 Dynamic
€ 7.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kooibos - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...