Voebalskoene
Door: Henk-Jan

Uitgegeven op 08-01-2022 om 03:10Ik heb uitgerekend dat ik nu al zo'n jaar of vijftig lid ben van v.v. Succes. Vanaf mijn tiende tot en met mijn dertigste actief als speler, zelfs als keeper in een origineel Adidas Piet Schrijvers pak, daarna begeleider van Rik (samen met Ernst-Jan Schouten en later Jan-Martien Zuidema). Dan moest je wel lid zijn van de club, dat heb ik hierna nooit opgezegd. Wordt nog ieder jaar via de automatische incasso een bedrag afgeschreven, niet veel maar voor een goed doel. Ik vind dat prima, ik heb zelfs een stoel gekocht op de tribune naast Ingo Halfweeg, dan moet je kunnen incasseren, gelukkig sta ik iedere wedstrijd langs het veld voor Wieringernieuws, overigens zie ik onze vriendelijke fritesbakker er nooit.

Het doel voor dit jaar is.... Fluiten, Cor van der Made doet het ook, dus ik kan nog 25 jaar vooruit. De looptraining begint maandag de tiende. O ja, zelfs bij DWOW wil ik ook wel fluiten, zonder de polder hadden Edwin en ik hier nu niet gewoond. Mijn oma, 'Tante Trijn' een rasechte Wieringer, vers bloed daarna erin via de teelt van Jan Wittink, mijn opa uit Drenthe, polderpionier. De laatst genoemde heeft zelfs een bekend touwtrekteam via genen middels naamgenoten voortgebracht, Touwtrekvereniging Wittink, in De Wijk, Overijssel, juist onder Drenthe.

De eerste contacten zijn gelegd bij de voorzitter en secretaris toen het café nog open mocht zijn, maar dat lijkt ook alweer een eeuwigheid terug.

Voor de goede orde, later werkte ik in Den Oever, Hotel De Haan, ik was shirtsponsor van het tweede van Wiron. Jan Hermans ('Mit de gouwe biene..') kwam drie keer per dag om de koffie. Heb toen een keer de wedstrijdbal aangeboden voor de derby Wiron- Succes op de voorwaarde dat Jan Hermans en Trijn Luijt samen de aftrap verrichten. Dat was mooi, sweet memories.

Over het 'Piet Schrijvers' pak, gekocht bij Jan Doves, zijn vrouw Marie moest het bestellen. Trijn Luijt kwam kijken, de ballen vlogen links en rechts het doel in. Trijn naar de bestuurskamer; 'Jullie haale 'm er nu uut, aars kom ik hier nooit meer!' Het inzicht als trainer heeft mijn broer dus niet van een vreemde.

Reacties (2)
Patrick
@2022-01-08 22:27:20
 Henk Jan , na de lockdown gaan we de handtekeningen zetten bij Arlette. Besef je wel dat je de middencirkel uit moet! :-)
 
Henk-Jan Wittink
@2022-01-09 02:44:39
 Vanaf maandag ga ik trainen, is er een boekje met de regels?
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Occasions
Toyota Yaris 1.0 Vtti Comfort airco
€ 7.895,-

Nissan Note 1.4 Life
€ 7.945,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Gasthuisweg Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...