Puzzelen
Door: Pink

Uitgegeven op 31-12-2021 om 14:15

Even geen natuurwaarnemingen, behalve dan de harde wind, regen en de prachtige roze luchten van gisterenavond en vanochtend. En een boomkruiper op de Japanse kers, maar daarover een andere keer meer.

Als het regent buiten en de kachel brandt op volle toeren, dan is het hier tijd voor een legpuzzel. Dit jaar zijn er al verschillende puzzels in elkaar gezet, althans, gepoogd in elkaar te zetten. Bij de eerste puzzel van dit seizoen ging er halverwege een kopje koffie over. Deze puzzel is bij het oud papier beland, want de bruine verkleuring was te erg... Het leek wel alsof er een enorme smogwolk in de verder strakblauwe hemel van deze puzzel hing, heel actueel. De doos was trouwens ook wat uitgewoond door de kat, zoals te zien op de foto.Met de tweede puzzel hadden we iets meer geluk. Tot het allerlaatste stukje ging alles goed. Eigenlijk ging het tot het één-na-laatste stukje goed, want het laatste stukje was niet te vinden. Is dan het één-na-laatste stukje eigenlijk het laatste stukje? Filosofisch vraagstukje... Ik had de puzzels al eerder zelf gemaakt en ook al een paar keer uitgeleend, dus echt gek was het niet dat er iets miste. Maar deze puzzel wilde ik ook niet meer bewaren dus ook deze belandde bij het oud papier.

Wel gedoe hoor, want ik heb nooit zoveel oud papier vanwege de nee-nee op mijn brievenbus en de ophaal-verenigingen sloegen ook een weekje ergens over, dus mijn oud-papier-bakje puilt uit. Deze bak staat in een grote lade en met veel geweld krijg ik die lade dicht en met wat gepuzzel weer open, je kent dat wel... Moet nog wachten tot 11 januari, dan komen ze pas weer langs. En ik vertik het om het in de grijze te gooien, want die wil ik zo min mogelijk aanbieden vanwege het aanbied-tarief van 8 Euro. Ik ben en blijf een kniert.

Vlak voor de kerst was de derde puzzel van het jaar aan de beurt. Deze puzzel heeft ook al wat meegemaakt. Terwijl we net de rand klaar hadden moest hij plaatsmaken voor de gourmettafel van Kerst. Met vereende krachten werd de puzzel op een plaat geschoven en even in de serre geparkeerd. Daar stond hij rustig te wachten tot we weer zin kregen.
Gisteren hebben we hem weer op de grote tafel gelegd om verder te gaan. En toen sloeg ook voor de derde keer het noodlot toe. Terwijl ik rustig zit te puzzelen hoor ik onder de tafel gesmak. De hond lag daar erg tevreden met zichzelf te wezen en ergens op te kauwen... Ik pak zijn bek en pulk iets tussen zijn tanden vandaan. Twee grijze stukjes karton... Zucht.
We maken de puzzel gewoon af, maar ik vermoed dat ik een stukje (of twee) ga missen. Dus ook deze puzzel gaat bij het oud papier. Ruimt lekker op.

Positief zijn is het voornemen voor 2022. Doen jullie mee?

Even een paar oefeningen in Omdenken:
1. Het regent, dus weinig jongens op straat om te knallen. Bovendien regent alles wat blijft liggen nat, dus daar kunnen geen ongelukken meer mee gebeuren.
2. Er waren wat kerstballen stukgevallen, daarmee komt er in de kerstdoos ruimte voor de nieuwe die ik dit jaar kreeg van Jasmijn.
3. Het is erg warm buiten, dat is voor de winterliefhebbers minder leuk, maar voor de mensen die een torenhoog gas tarief hebben een meevaller.

Zo zie je maar, 'Elk nadeel heb se voordeel'.

Fijn weekend, en de allerbeste wensen voor 2022.
Liefs, Pink

Reacties (3)
Danielle
@2021-12-31 15:05:04
 Hij is weer leuk Pink.
Goede jaarwisseling gewenst.
 
Wim Tijsen
@2021-12-31 18:26:45
 Brullen! Pracht stukkie, maak pret in 2022!
 
Henk-Jan Wittink
@2022-01-01 07:21:29
 Mooi!
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 16.500,-

Toyota Corolla TS 1.8 Hybrid First edition inclusief afleverkosten
€ 23.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Carnaval 1983 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...