Camembert of Penisplant?
Door: Pink

Uitgegeven op 29-10-2021 om 12:37

Ik twijfelde of ik vandaag ging schrijven over de penisplant die vorige week in de Hortus Leiden stond te bloeien (na 25 jaar). Schijnt behoorlijk te stinken. Maar dat doe ik dus niet. Ik gebruik het woord Penisplant vandaag dus alleen omdat ik daarmee toch meer lezers trek, dan met een titel Camembert... Niets menselijks is ons vreemd.

Bloeiende penisplant bezorgt Hortus Botanicus drukste weekeinde van het jaar | Leiden | AD.nl.

Over geur gesproken. Ik had vorige week op de Haagse Markt twee doosjes camembert meegenomen. Die waren in de reserve koelkast in de bijkeuken terecht gekomen. Voor de verjaardag vorige week had ik al een camembert verwerkt in Bladerdeel met stukjes appel, honing en walnoten. Aanrader.
De andere camembert was niet op tafel gekomen. De hele week hing er in de bijkeuken een eigenaardig geurtje. Steeds als de koelkast open is geweest vult het huis zich met een extra stoot onwelriekende geur. Ik had al een extra zak om het kaasje gedaan om het te dempen, maar dat hielp vrij weinig. Je kon niet stiekem de koelkast opendoen om iets te snaaien, want je viel meteen door de mand.
Visite die deze week langs kwam werden door mij alvast gewaarschuwd voor het pakketje in de koelkast en de daarbij behorende de geur. Dat ze niet de verkeerde dingen gingen denken en de hond de schuld geven door te denken dat hij geniepige scheetjes laat. De verhalen over vroeger kwamen los. Vakanties in Frankrijk waarbij de koelbox het misselijkmakend centrum van de tent is omdat een moeder er een kaasje in had gestopt. Traumatisch.

Een collega van mij was 40 jaar bij de baas en dat vierden we met een etentje in Alkmaar. Ik deed ook een kort woordje en door de toestand met de camembert deze week kwam er bij mij een verhaal boven over hem dat hier ook prima past.

Jaren geleden hadden wij met ons team een kerstdiner bij een pizzeria in Alkmaar. De jubilerende collega was toen chef van deze groep mensen en had bedacht voor alle 14 werknemers een presentje mee te nemen.
Hij was die dag in Haarlem en kreeg het idee om daar langs het oude Zuivelhuis te gaan om voor ons allemaal een pakketje kaas voor de kerst te halen. Op zich goed bedacht, maar wat hij zich niet realiseerde was dat hij, met 14 kaaspakketjes met zeer exotisch geurende kaas met de trein naar Alkmaar moest reizen en vervolgens daar nog een avond lang in een pizzeria moest zitten. In de trein zat hij met zijn BIG-shopper vol geur helemaal alleen in een coupé. Vreemd hè...
Eenmaal aangekomen in de pizzeria werd er door de eigenaar besloten dat de tas buiten moet blijven. Aan het eind van de avond kregen wij ons pakketje mee. Gelukkig was ik met de auto, maar ik heb het nog lang geroken, elke keer als ik instapte. Het was overigens heerlijk, net als de camembert deze week.

Fijn weekend, wees lief voor elkaar, Pink

Reacties (1)
Wim
@2021-10-29 18:23:31
 Heerlijk verhaal!
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic
€ 13.345,-

Te koop BMW Z3 Roadster 1.9
€ 6.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Westerlanderkerk gezien vanaf De Haukes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...