Verjaardagspasteitjes
Door: Pink

Uitgegeven op 22-10-2021 om 11:53

Elk jaar kook ik voor de verjaardagsvisite. En omdat een van de verjaardagen bij ons midden in de herfst valt, maak ik vaak pompoensoep of zo iets, met lekker brood of hartige taart erbij. Dit jaar dacht ik het eens anders te doen. De visite zal anders denken, alweer pompoensoep...

Moeders had de kast opgeruimd en was van die grote platen tegen gekomen waar je kleine pasteitjes in kunt bakken. Zelden gebruikt. Ik zag er meteen een idee in voor het verjaardagmaal. Kan je lekker van te voren maken.
Pakjes bladerdeeg gekocht en bedenken wat ik erin zou kunnen doen. Nu heb ik veel eieren dus het zou een soort eenpersoons hartige taartjes kunnen worden, maar ik wilde iets anders. Hartige taarten zijn bij ons al erg vaak op tafel gekomen. Altijd een succes, maar je wilt ook wel eens wat anders.

Ik heb veel paprika's en overrijpe tomaten uit de tuin. Het is einde seizoen en ik ben de kas aan het leeghalen om ruimte te maken voor de potten met planten die daar moeten overwinteren. Dan kom je dus veel overrijpe groente tegen die niet bewaard kan worden, dus ik dacht een sudderpotje te maken met kip, tomaten, paprika en ui.
Sinds een paar jaar heb ik een slowcooker. Die bevalt mij prima. Je gooit alles wat je wilt erin, knopje aan en 8 uur later alles lekker zacht geprutteld. Eerder deed ik dat op een petroleumstel, met lampolie erin. Maar dan moet je de hele dag thuisblijven. Met zo'n slowcooker heb je daar geen omkijken naar.

Inmiddels is het sudderpotje klaar. Met de nodige kruiden erin (o.a. Rash el Hanout) is het een beetje Marokkaans van smaak geworden. Ik denk dat het heel lekker gaat worden, in de bladerdeeg. Maar dat merken we pas als we ze bakken en serveren...
Uiteindelijk heb ik toch ook maar een pan kippensoep en een pan romige champignonsoep gemaakt, en haal ik brood en draai een kruidenboter in elkaar. Voor de zekerheid.

Fijn weekend,
Liefs Pink

Reacties (2)
Marietje
@2021-10-22 12:09:10
 Fijne verjaardag en smakelijk eten.
 
Pink
@2021-10-22 12:31:50
 Dank je wel Marietje!
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid Team D
€ 42.495,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi Comfort 5drs
€ 4.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Tonegido - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...