Spreeuwen en landingsplaatsen
Door: Pink

Uitgegeven op 15-10-2021 om 15:20

Het is weer spreeuwentijd. Met honderden tegelijk zitten ze in een boom gesprekken te voeren. Ik vind dat een heerlijk geluid, een soort gezelligheid. Kwetteren en ook een beetje ruziën. En af en toe gezamenlijk opstijgen en weer in de boom terug. Ze hebben een voorkeur voor hoge bomen als landingsplaats.

En dan die dans in de lucht met een hele zwerm. Daar moet toch iets van een gezamelijk bewustzijn onder liggen? Als één organisme vliegen duizenden vogels de prachtigste patronen in de lucht. Voor de liefhebber is er veel op YouTube te vinden, bijvoorbeeld onderstaand filmpje dat is opgenomen boven het Lauwersmeer.Deze week zat ik veel op de fiets. En woensdag reed ik onder een boom door die vanuit een tuin over de schutting over het pad hing waar ik fietste. En prompt viel er rakelings langs mijn schouder een fluim vogelenpoep. Er zat in die boom een eenzame spreeuw te glanzen in de ochtendzon en van de ontspanning deed hij maar meteen zijn behoefte.
Hij keek snel onschuldig schuin omhoog, alsof hij wilde zeggen 'Ik weet van niks'.

Ook fietste ik deze week, gezellig met vriendin, over de haven van den Oever. We hadden even zuivel van de Dijkgatshoeve gehaald bij de Avia en fietsten via de Waddenzee kant weer terug naar Hippolytushoef.Daar zagen wij ook een landingsplaats, maar niet voor vogels. Het was voor rolstoelen. Bovenop de dijk, op het asfalt, aan de kant waar geen auto kan komen, staat een groot vak met daarin een rolstoel afgebeeld. Nu is een rolstoel helemaal niet iets waar je grapjes over moet maken, maar wij keken elkaar toch wel een beetje raar aan en schoten in de lach, wat is hier de bedoeling nu van? Je kunt volgens ons daar helemaal niet komen met een rolstoel, of je moet van een boot zijn afgetakeld, of zelf de dijk op wheelen... En dan nog, waarom is daar een speciaal vak voor gemaakt. Is dat om je rolstoel te parkeren als gehandicapte vogelaar, voor het geval je naar spreeuwenzwermen wilt kijken boven het Wad? Of als het heel druk is op de dijk met de Flora, dat er een plekje wordt vrijgehouden? Of is het echt een landingsplaats, voor een rolstoeleigenaar die ook een helikopter bezit?

Er zal wel een heel gewone verklaring voor zijn, maar wij konden die even niet bedenken. Iemand die het wel weet? Ik hoor het graag, in de comments hieronder.

Fijn weekend en tot volgende week,
Liefs, Pink

Reacties (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Occasions
Toyota Aygo 1.0 VVTi Comfort 5drs
€ 4.250,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic
€ 13.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Gezicht vanaf dijk op StroeŽr Camping - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...