Mist
Door: Pink

Uitgegeven op 08-10-2021 om 10:07

De auto moest vandaag voor een APK (Algemene Periodieke Keuring). Eigenlijk vorige week al, maar er is momenteel wat mist in mijn hoofd, dus ik was dat straal vergeten. Gelukkig mocht ik vandaag in de herkansing. Zo'n APK is eigenlijk een ontzettend goed idee. Je kijkt met regelmaat of alles nog oké is, om te voorkomen dat er grotere problemen ontstaan. Het zou een goed idee zijn als mensen voor meer zaken een APK of periodiek onderhoud regelen.

Ik ga zelf bijvoorbeeld af en toe naar een psycholoog voor wat Periodiek Onderhoud, om te voorkomen dat de bovenkamer vastloopt. Ook laat ik mijn schoorsteen jaarlijks vegen en heb ik onlangs een abonnementje afgesloten op een jaarlijkse dakgotenservice. Dat laatste ging overigens niet helemaal vanzelf. Ik moest even op mijn strepen staan bij de mevrouw van de planning, om te voorkomen dat ze mijn dakgoten deze week al gingen schoonmaken.
Ik wil namelijk dat ze pas komen als de meeste bladeren gevallen zijn, gek hè!

Maar goed, vanochtend mocht ik dus lekker vroeg vanaf de garage teruglopen naar huis. En dat is geen straf, want het was bladstil en een dichte mist. Ik vind dat sprookjesachtig mooi. De geluiden klinken anders, de kleuren zijn zachter en ik voelde dat de zon probeerde door te breken. Een kleine wereld, een soort kalmte in de natuur. Tijd om te gaan rusten, zegt alles.

Thuisgekomen zat er een jonge merel op het hek naast het huis. Hij was kleddernat van de mist en zat zijn veertjes te poetsen en met zijn kleine pootje krapte hij af en toe over zijn kopje. En terwijl hij schudde met zijn achterlijf gaapte hij zijn bekje wijd open. Aandoenlijk.

Fijn weekend, geniet ervan.
Liefs, Pink.

Reacties (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 16.500,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi Comfort 5drs
€ 4.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Haan Belterlaan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...