Werkster gooit een emmertje sop over het toetsenbord van Mark, de hele wereld in rep en roer
Door: Henk-Jan

Uitgegeven op 05-10-2021 om 01:34

WIERINGEN - Dit zou zomaar een verklaring kunnen zijn. Maandagavond een opvallende stijging van het aantal bezoekers op Wieringernieuws. Mensen willen (overal en altijd) internetten, als de bekende social-media kanalen het dan niet doen wordt er uitgeweken. Vandaar een opmerkelijke hoeveelheid extra 'klicks' op Wieringernieuws. NOS meldde al in de Journalen dat er veel meer gebeld en ge-SMS't werd, immers, de wereld draait door en zonder elkaar te zien, te voelen en te ruiken willen wij 'samen' zijn.

Uiteraard hebben wij onze ICT man op Wieringen gevraagd wat het probleem zou kunnen zijn. John van Mook was stellig: "De werkster op het kantoor van Mark Zuckerberg heeft een emmertje sop over zijn toetsenbord geflikkerd. Et voila... de hele wereld in rep en roer. Als het toetsenbord is opgedroogd kunnen we weer klikken met elkaar!"
Dus, lekker slapen gaan en morgen is een nieuwe dag.

Over de cijfers:
Facebook in cijfers: elke dag meer dan 350 miljoen foto's geüpload. Dat zijn er 127.750.000.000 per jaar. En vroeger ging je op vakantie met een rolletje Kodak van 36 negatieven.

Elke dag verwerkt Facebook ongeveer 350 miljoen nieuwe foto's. Dat zijn er bijna 15 miljoen per uur, 234 duizend per minuut en vierduizend per seconde. In totaal hebben alle gebruikers inmiddels al 250 miljard foto's op het sociale netwerk geplaatst. Dat blijkt uit een document dat Facebook heeft gepubliceerd.

You Tube doet het nog, maar dit gebeurt daar:

Wereldwijd heeft YouTube nu 2 miljard actieve gebruikers. Ze kijken per dag voor meer dan een miljard uur aan filmpjes. Elke minuut wordt 500 uur aan video's geüpload.

Ach, als alles vandaag gewist wordt op Instagram, Facebook en WhatsApp kunnen de meeste datacenters sluiten.

Net als zo vaak op de benoemde social-media kanalen is dit dus een nep-bericht. Maar wat zullen er overal ter wereld veel kinderen en volwassenen zich ontheemd gevoeld hebben. En, tijdens het schrijven van dit bericht, zo rond 01:35 uur was het probleem nog niet opgelost. Dinsdagochtend worden er veel mensen wakker met hoofdpijn en trillende handen en stijve type-vingers. Als het systeem dinsdagochtend nog niet werkt kijken de kinderen op de fiets richting school om zich heen en niet op het schermpje, dat is dan wel weer veilig.

Stel je eens voor dat er vanaf morgen iedere keer een dubbeltje betaald moet worden om een bericht te plaatsen op Facebook, Instagram of op WhatsApp en een cent per keer om het te kunnen lezen en te duimen? Wauw... dat zijn honderden miljoenen Dollars per uur. Dan is Wieringernieuws nog steeds gratis en u kunt reageren onder een column, ook voor niks. Oké, wij zijn niet handig op de fiets, je moet er even rustig voor gaan zitten.

UPDATE: Rond 01:36 werkte de boel weer, toetsenbord is opgedroogd... We gaan weer los.

(Tekst: Henk-Jan Wittink)

Reacties (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic
€ 13.345,-

Toyota Corolla TS 1.8 Hybrid First edition inclusief afleverkosten
€ 23.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Poelweg richting Westerland - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...