Koudum, toevallig
Door: Pink

Uitgegeven op 27-08-2021 om 20:41

Een kind wilde gevaccineerd worden, bij voorkeur per direct. Dus ik bellen met de GGD voor het eerste plekje dat ze hadden. We moesten een maand wachten voordat we aan de beurt waren als we in NH zochten, maar de dame aan de telefoon dacht uitgebreid met ons mee en vroeg zich af of Koudum ook in de buurt was voor ons... Daar was namelijk diezelfde avond nog plek genoeg.

Ik had nog nooit van Koudum gehoord, dus ik moest even googlen waar dat precies in Friesland lag. Het was wel even rijden, maar we hadden tijd genoeg, dus ik liet ons inplannen om tien voor acht in de avond. We zouden de laatste zijn.

Om half 8 kwam ik in Koudum aan. Geen mens te zien. De vaccinatielokatie zat potdicht...
Ik ging maar even bellen met de GGD. Ik wist zeker dat ik goed zat, want ik had een SMS met de gegevens gekregen.
Overbelaste lijnen. Na 5 pogingen kreeg ik een mevrouw aan de lijn die mij uitlegde dat er in de avonden in Koudum helemaal niet geprikt kan worden. Het werd me verteld alsof ik dat heus wel had kunnen weten. Ja, haar collega had een fout gemaakt, maar de excuses namens de firma waren helaas op. Van chagrijnigheid zijn kind en ik maar een patatje oorlog in Workum gaan eten.

Het prikhoofd (?) van Koudum heeft mij de volgende dag nog gebeld. Ze had ons op de lijst zien staan en dacht, dat is vast een foutje, een kind uit Hippolytushoef dat in Koudum komt om te prikken...

Een week later vertelt mijn vader dat hij was wezen toeren met de auto in Friesland, en dat hij ook nog langs Koudum was gereden waar de straten blank stonden van de regen. Een dag later vertelt een collega dat hij was wezen fietsen in de omgeving van Koudum. Nog een week later vertelt een vriendin dat ze nog even langs Koudum was gereden op weg naar Groningen omdat er iemand die ze kende daar op de camping stond.

Dit is een echte Koudum-toevalligheidsreeks, beetje eng zelfs. Twee weken geleden had ik er nog nooit van gehoord.

De ganzen vliegen alweer in grote V-formaties over ons eiland, heerlijk dat gegak. Het maakt me ook wel wat weemoedig, want het einde van deze zomer nadert dus alweer met rasse schreden. Wellicht staat er morgen in de krant dat ze vooral ook over Koudum vliegen, zou me niets verbazen.

Fijn weekend.
Liefs, Pink

Reacties (5)
Netty veuger
@2021-08-28 01:01:22
 Lieve pink je gelooft het misschien niet maar mijn laatste vakantie met mijn man was in Koudum. Misschien ga ik je ooit eens vertellen hoe dat afliep. Groetjes Netty.
 
Pink
@2021-08-28 07:45:22
 🤗 mooie herinnering Netty!
 
Hans
@2021-08-28 08:25:57
 De tijd komt er weer aan kou um, jammer van de zomer, volgend jaar weer italia
 
RvdM
@2021-08-28 17:33:11
 Grappig, het Baader-Meinhof-fenomeen. Leuke stukjes overigens! Ik lees ze graag.
 
Pink
@2021-08-28 17:59:34
 Frequentie illusie is de wetenschappelijke term. Ik had nog nooit van Baader Meinhof fenomeen gehoord, maar ik vermoed dat dat komende weken ook wel anders zal zijn. 😉
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 16.500,-

Toyota C-HR 1.8 Hybrid Bi-Tone
€ 22.490,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Anthony's Dream - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...