Dansende vogels
Door: Pink

Uitgegeven op 21-08-2021 om 21:29

Zaterdag raakte ik onverwachts een rondje om Wieringen op de fiets. Mijn bezoek had een vol hoofd en ik had nog een fiets over, dus we zijn richting het Wad gereden om de wind zijn werk te laten doen.

Het was vrij hoog water en vlak tegen de kust liepen ongeveer 15 lepelaars te foerageren. Met de kop in het water lieten ze de lepel heen en weer over de bodem van het Wad gaan in de hoop dat er iets in terecht komt. Het is een grappig gezicht, die vogels bij elkaar en allemaal in een vast ritme dezelfde beweging maken. Heen en weer, heen en weer. Het lijkt wel een dans.De kippen maakten deze week ook een dansje. Het kippenhok is namelijk weer hersteld. De kippen hebben sinds de storm in het binnenhok gezeten omdat de boom hun buitenhok had vermorzeld. De kippen mochten eindelijk weer naar buiten. En wat een feest was dat. Ze dansten druk door elkaar, maakten allemaal eerst veel herrie en daarna allemaal tevreden kippengeluidjes.

Er zijn ook 5 (puber)kuikens die voor het eerst bij de andere kippen mochten. Deze kuikens bleven uit voorzichtigheid liever eerst nog even in het binnenhok, want de andere kippen zijn meestal niet zo vriendelijk voor nieuwkomers. Maar na 2 dagen zag ik ze toch ook in de buiten-ren. Voorzichtig tussen de grote dames door probeerden ze ook een graantje mee te pikken. Vooral de 'terreur'-kip Hennie uit den Oever deed wel heel lelijk tegen de kleintjes. Als ze in de buurt het lef hadden iets van de grond te pikken kregen ze een snavel van Hennie op hun kop. Maar na een dag keerde de rust weder. De kleintjes mogen erbij, mits ze beleefd blijven en (kukelek) -u zeggen.

Over kukeleku gesproken. Bij de kleintjes zit (helaas) 1 zwart haantje. Die heeft de baard in de keel en meent dat hij al moet kukelen. Het geluid is afschuwelijk. Het lijkt wel een soort fabrieksgeluid, een machientje. Wat mij betreft gaat deze snel in de pan. Helaas is de slachter van mening dat er nog wel een onsje vlees bij kan voordat het zover is. Dus ik moet, voor de prijs van 1 ons kipfilet, nog een paar maanden mezelf ergeren aan dat mechanische geluidje.

Maar vandaag en morgen niet, want ik ga nog lekker even te kamperen.

Liefs, Pink

Reacties (1)
hullest
@2021-08-22 15:46:15
 weer een genot om te lezen
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Occasions
Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid Team D
€ 42.495,-

Toyota C-HR 1.8 Hybrid Bi-Tone
€ 22.490,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Zomeravond spektakel - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...