Vlinderstruik
Door: Pink

Uitgegeven op 14-08-2021 om 14:06

Dit jaar is er iets bijzonders aan de hand in de tuin. Ik hoor het van meerdere tuinmensen. In de bloementuin groeit alles namelijk veel hoger dan andere jaren, door het weer van dit voorjaar en deze zomer. Ik snoeide gisteren een tuingeranium en tot mijn grote verbazing was deze in de laurier omhoog gaan groeien en had de 2 meter (!) bereikt. Bizar. Roze bloemetjes boven in de laurier, wel mooi trouwens. Als je het zou willen zou het niet lukken. Dat is het leuke van tuinieren, die verrassingscombinaties die je niet zo bedacht hebt, maar fantastisch uitpakken.

De vlinderstruik doet ook mee aan deze wedstrijd van langste stelen ooit. Ik heb er meerdere in mijn tuin staan, groot klein en in verschillende kleuren, maar ze hebben allemaal een onwijze groeispurt dit jaar gemaakt. Daardoor is de balans ook wel een beetje uit de tuin. Bloemen die ik normaal op 2 meter verwacht, zitten nu op 3 meter.

De vlinders hebben er geen last van, die vliegen gewoon een metertje hoger. En door de vele regen buigen sommige takken vanzelf naar beneden, dus voor de laagvliegers blijft er ook genoeg bereikbaar.

Er is een vlinderstruik uit zichzelf vlak naast de oprit voor de auto gaan groeien, in de tuin van buurvrouw. Vorig jaar voor het eerst een lief klein struikje wat van ons wel mocht blijven. Buurvrouw zette er een stevige stok bij zodat het wel recht bleef staan en verder keken wij er niet naar om.

Begin van het voorjaar snoeide ik alle vlinderstruiken en ook deze knipte ik af, wat inhield dat ik er 3 pieltjes van een meter uithaalde. Daarna is de struik dus gaan groeien, indrukwekkend gaan groeien. De oprit is in bijna de volle breedte gevuld met paarse kaarsen van de buddleia. En tientallen vlinders, die op een zonnige dag dansen voor het keukenraam. Wat een kadootje. Het is wel wat onhandig met de auto, want die past niet op zijn plek, en de boodschappen moet ik door het oerwoud heen naar binnen dragen, maar het is het allemaal waard.

Buurvrouw is een wat nettere tuinierster dan ik, die kijkt af en toe meewarig naar de ontstane chaos waar ik zo van geniet, maar gelukkig laat ze hem wel staan!

Helaas op het moment van de foto geen zonnetje, dus ook geen vlinders.
Maar die komt vanzelf wel weer.

Liefs, Pink


Reacties (4)
Hanna
@2021-08-15 18:13:43
 Ik heb ook veel vlinderstruik die zich zelf verzaaien, ze komen overal op, erg leuk die spontane groei, ik hou daar wel an.
 
Pink
@2021-08-15 20:58:15
 Ik kom volgende week je tuin kijken @Hanna!
 
Danielle
@2021-08-16 14:56:28
 Daarom staat alles bij ons 2 meter hoog, het lijkt wel een oerwoud.
 
Pink
@2021-08-16 15:56:50
 Kom ik ook even bij jou kijken DaniĆ«lle!
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Occasions
Te koop Renault Twingo bouwjr. 2010
€ ,-

Toyota Corolla TS 1.8 Hybrid First edition inclusief afleverkosten
€ 23.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Zeven Engeltjes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...