Als je ouder wordt
Door: Pink

Uitgegeven op 06-08-2021 om 10:20

Deze week was ik met moeders een midweekje naar Zeeland, tuinen kijken. Dat doen moeders en ik, als het even kan, elk jaar. We zoeken een B&B en daarvanuit bezoeken we de (open) tuinen in de omgeving. De lol begint al bij het constateren dat ook dit jaar de B&B weer een verrassend leuk en bijzonder adres is. Dit jaar logeerden we bij een markante en charmante Duitse dame die een prachtige hoeve had omgebouwd tot B&B. Niets was haar te veel, ze heeft ons ontzettend in de watten gelegd en verwend.

Er waren ook groene spechten, uiteraard. Altijd als ik ergens over schrijf staat de hele week erna in het teken daarvan, iets met serendipiteit...

Ik vind het leuk om een praatje te maken met de mensen om te horen waar ze vandaan komen en waar ze naar toe gaan in het leven. Zo maakte ik ook een praatje met de gastvrouw. Ze woonde al 30 jaar in Nederland, was inmiddels al 10 jaar weduwe en 72 jaar. Nou, die 72 jaar gaf ik haar echt niet, maar het was wel zo. Ze vertelde dat ze voor de keuze stond de potdekselschuur (uit zestienhonderd zoveel) helemaal te renoveren en dat dat eigenlijk een beetje teveel voor haar was. Wat ik me wel kon voostellen, het erf was ook enorm, met allerlei boederijdieren en dan ook nog een B&B, en dat in je eentje op de je 72ste. Petje af.Lastig als je hoofd nog zoveel wil, maar je lijf laat het afweten. Ook de eigenaar van de laatste tuin die we bezochten had een moeilijke beslissing genomen. Deze maand was zijn tuin voor het laatst open. Hij had, samen met zijn vrouw ook meer dan 30 jaar een open tuin gehad, maar nu was het klaar. Allebei inmiddels de 70 gepasseerd, het is een begrijpelijke keuze.
Eerder waren we op de volkstuin bij een Dahliakweker. Deze man had na zijn pensionering zijn hobbykwekerij juist uitgebouwd. Deze Klaas was zeker niet van plan bij zijn vrouw op de bank te gaan zitten. We waren een middagje bij hem te gast en de hele tijd ging zijn mobiel, terwijl hij het knopkruid tussen de Dalhia's weg schoffelde.
Hij nam de telefoon steeds op met de naam van zijn (hobby)firma. Ik moest daar om grinniken omdat ik bij de eerste keer tegen moeders had gezegd dat het waarschijnlijk gewoon zijn vrouw is die de koffie aankondigt of even niet weet waar de pleisters liggen, maar dat hij de schijn van een miljoenen business probeerde op te houden omdat wij door zijn tuin dwaalden.
Nou aan mij gaat hij wel wat verdienen. Ik heb diverse Dalhia's gezien die ik in het vroege voorjaar bij hem ga bestellen. Maar, pas als zijn website verbouwd is, want die site was nog uit de tijd dat we inbelden op het internet met een telefoonlijn.

Fijn weekend en veel liefs, Pink

Reacties (3)
hullest
@2021-08-07 10:20:29
 en weer een heerlijk stukje om te lezen, dank je wel
 
Pink
@2021-08-07 22:32:05
 Dank, ik schrijf altijd met plezier.
 
A.M
@2021-08-08 17:14:50
 Leuk, en fijn, dat je dat met je moeder doet.
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Occasions
Toyota C-HR 1.8 Hybrid Bi-Tone
€ 22.490,-

Te koop Renault Twingo bouwjr. 2010
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Succes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...