Coalitie misleidend over compromis met provincie
Door: Werkgroep Red de Wieringermeer

Uitgegeven op 14-07-2021 om 19:02

De werkgroep Red de Wieringermeer voelt zich misleid door de coalitiepartijen bij de behandeling van het bestemmingsplan eind juni voor het datacenter van Microsoft op B1. Dat komt aan het licht doordat gedeputeerde Loggen van Noord-Holland vandaag bekend maakte dat de provincie zich niet kan vinden in het amendement, dat door die coalitiepartijen in die raadsvergadering is ingediend over de toenemende verkeersstroom van en naar Agriport bij de realisering van een nieuw datacenter op B1.

De provincie schrijft de gemeente namelijk dwingend voor dat het vrachtverkeer via Middenmeer moet worden afgewikkeld en niet langer via de zuidkant van Agriport.
Het college van GS geeft hiermee zonneklaar aan dat er absoluut geen sprake is van overeenstemming tussen de provincie en de gemeente Hollands Kroon over het verkeer. Dit in tegenstelling tot eerdere uitspraken van het college van B&W, gedaan in de speciale raadsvergadering van 17 juni over B1. Daarin gaf B&W te kennen dat er ‘zicht was’ op overeenstemming met de provincie over de verkeersafwikkeling op Agriport. Het enige probleem was toen nog dat, als er voor de raadsvergadering van 29 juni overeenstemming zou worden bereikt, dat alleen in het bestemmingsplan zou kunnen worden opgenomen, als partijen uit de raad daar een amendement over zouden indienen.

Niemand was dan ook verbaasd dat de coalitiepartijen anderhalve week later een amendement over de verkeersafwikkeling indienden. De inhoud ervan, opgelezen door fractievoorzitter Pankras van SHK, was echter voor niemand te volgen. Iedereen ging er echter van uit dat dit amendement betekende dat er overeenstemming tussen de gemeente en de provincie over zou bestaan. Niets blijkt nu echter minder waar, integendeel.

De werkgroep Red de Wieringermeer voelt zich dan ook misleid door de coalitiepartijen en B&W van Hollands Kroon, omdat de provincie nu duidelijk maakt, dat er helemaal geen sprake is - en ook niet is geweest - van zicht op een compromis over de verkeersafwikkeling. Dit gedrag van de coalitie doet volgens de werkgroep denken aan het gedrag van B&W in het 'overleg' met de 7 Westfriese buurgemeenten. Dat werd door de die gemeenten ook niet echt als overleg ervaren.

Contactpersoon Jan Meijles Tel. 06 2914 3415

Reacties (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Occasions
Te koop BMW Z3 Roadster 1.9
€ 6.500,-

Toyota Corolla TS 1.8 Hybrid First edition inclusief afleverkosten
€ 23.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Wim Ruska - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...