Koffie in de zon
Door: Pink

Uitgegeven op 16-04-2021 om 11:12

Mijn excuses aan de vaste lezers. Ik heb vorige week geen column afgeleverd bij de redactie. Mijn plan was oorspronkelijk om elke maand iets te schrijven. Dat werd toch elke week en nu voel ik me een beetje schuldig dat ik een weekje heb overgeslagen. Wat kan een mens toch stom denken... Er moet helemaal niks natuurlijk.
Ik was even zonder inspiratie, en ook de tijd ontbrak me om iets te schrijven. Maar vandaag ben ik er weer even voor gaan zitten. Het is een stralende dag en het belooft de komende dagen nog mooier te worden.

De zon schijnt door de nieuwe bladeren heen de kamer in. Dat frisse groen van de lente in de zonneschijn is een van de kleine dingen waar ik heel gelukkig van word. Later in het jaar veranderen de kleuren, verouderen de bladeren en verandert de intensiteit van de zon. Het is nu echt op zijn mooist. Samen met een echt kristal voor het raam, zodat er op het plafond tientallen regenbogen dansen.

Vorig weekend was ik met een goede vriend naar de kringloopwinkel geweest. Schatgraven, noemt hij dat. Het was voor mij de eerste keer dat ik in coronatijd naar een winkel ging op afspraak. We mochten een uur schatgraven. En ondanks dat het daardoor iets minder spontaan was, was het een heerlijke middag waarbij ik mijn mandje vol laadde en vervolgens aan het eind van de rit bijna alles weer terugzette. Want ik heb al zoveel troep. Ik hoopte een nieuw kristal voor het raam te vinden, maar bij kringloopwinkels vind je nooit wat je zoekt, maar wel veel anders.

We hebben een paar fijne koffiemokken meegenomen waar ik sindsdien elke dag mijn koffie uit drink. Een goede koop! Ik zit dus nu ook met de mok, in de zon, te genieten van het lentegroen. Ik denk na over een plan voor vandaag. Er moet een stukje tuin op de schop en de hosta's die er staan, ga ik in potten zetten. Daarna meteen wat korrels erbij, want anders wordt het gatenkaas. En ja, de korrels zijn biologisch.

Ook heb ik afgelopen week enkele vogelkastjes opgehangen en zelfs een vleermuizenkast. De vleermuizenkast aan de linde op het zuiden voor de warmte. En de vogelkasten op het oosten, goed hoog in de eik, want mijn kat is niet voor de poes. Nu maar wachten op bewoning. Dat wachten kan dan weer prima, in het zonnetje, met koffie in mijn nieuwe mokje.

Fijn weekend allemaal,
Liefs Pink.

Reacties (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Occasions
Nissan Note 1.4 Life
€ 7.945,-

Renault Clio 1.2 5drs Authentique
€ 5.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kroonprins - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...