Welke Dahlia is dit ook al weer?
Door: Pink

Uitgegeven op 03-04-2021 om 12:21

Tjonge jonge, was ik toch zelf helemaal de eerste aflevering van Gardeners World vergeten! Niet te geloven. Ik had een paar weken geleden iedereen nog getipt. Echt stom! Maar gelukkig kun je op Youtube de afleveringen gewoon terugvinden, dus ik ben inmiddels weer bij.
Monty Don vertelde over het snoeien van de vlinderstruiken en het delen van de Kardoen. Wat dat betreft had ik niks gemist. Vlinderstruiken snoei ik al uit mijzelf en de Kardoen, tja, die is dit jaar gewoon verdwenen, dus weinig te delen dit jaar. Als iemand nog een Kardoenstekkie voor mij heeft…

Wat wel helemaal nieuw was, was de haarkleur van Monty. Mijn hemel. Ik denk dat ook in Engeland de kappers allemaal verplicht dicht zijn en dat Monty zelf met haarverf van de drogist in de weer is geweest. Oh oh oh, dat was geen goed idee. Echt heren, als je grijs wordt, laat het alsjeblieft gebeuren. Mannen met geverfd haar, brrrr.

Ik heb zelf afgelopen week enkele hosta's opgenomen en gedeeld. En ook de witte Phlox is even uit de aarde geweest om vervolgens in kleinere delen weer terug geplaatst te worden. Dat is zo leuk aan tuinieren, het wordt vanzelf meer en dan kun je ook zo fijn uitdelen en ruilen.
Vanochtend vroeg was ik al bij een tuinkennis om wat Dahliaknollen te ruilen. Zij blij en ik blij, en geheel kosteloos.Over Dahlia's gesproken, elk jaar opnieuw lijken we in het voorjaar niet meer te weten welke kleur en soort elke grijsbruine knol is. We hebben echt al veel geprobeerd om die administratie kloppend te krijgen. Alles apart in tassen met een kartonnen kaartje erbij. Onleesbaar, want het karton was opgegeten door de slakken. Alles in tassen met plastic kaartje erbij. Onleesbaar, want de inkt was vergaan. Alles in kratten met plastic kaartje erbij met watervaste stift beschreven… Kaartjes door de war. Dit jaar in emmers met plastic kaartjes met watervaste stift... Blijkt de medetuinder alles even, met de beste bedoeling, overnieuw gelabeld te hebben met houtjes waarop e.e.a. geschreven staat... Maar niet helemaal met de juiste benaming... Zucht... De juiste benaming is trouwens niet helemaal de juiste benaming, want de Dahlia's krijgen van mij altijd bijnamen die ik wel goed kan onthouden. Ik heb bijvoorbeeld: Dahlia van Jansje, Grote flapper, Witte cactus, Lage rode, Citroentjes, Paarse van Marianne etc.
En dan heb ik het nog niet over de knolletjes die afbreken bij het delen. Die vind ik dan een halve dag later ergens op de grond terug. En dan is het helemaal onduidelijk welke soort het oorspronkelijk was.

Het is ergens ook wel grappig dat het ons nooit lukt om het goed op te bergen. Elk jaar weer een verrassing of het op de goede plek gezet is. Ik heb er nu al zin in!

Fijn paasweekend, het wordt helaas niet echt tuinweer, maar je kunt misschien lekker binnen tuinplannen maken.

Liefs, Pink

Reacties (2)
Wim Tijsen
@2021-04-04 07:57:42
 (H)eerlijk beschreven!
 
Betty
@2021-04-08 10:38:33
 Oh wat leuk pink. De hosta' hebben mooi plekje gekregen. Ik heb je nog verteld dat ik niet zoveel met dalia's heb. Is een hee gedoe. Haha. Maar!! Je benamingen maken me wel nieuwsgierig. De roze op de foto is prachtig. Toch eens proberen?
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Occasions
Te koop BMW Z3 Roadster 1.9
€ 6.500,-

Toyota Corolla TS 1.8 Hybrid First edition inclusief afleverkosten
€ 23.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Zeehond op Vatrop - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...