Hoe gaat het?
Door: Dolf Cremer

Uitgegeven op 22-02-2021 om 02:59

We zijn nu een jaar verder. Dus iedereen is onmiddellijk na alle doemtijdingen van twaalf maanden geleden gestopt met roken, gebruikt al 12 maanden beperkt alcohol, gaat iedere dag minimaal een uurtje sporten, eet veel fruit en verse groenten. Immers, een gezonde geest in een gezond lichaam?

Want vanaf 18 maart wisten wij allemaal dat dat moest? Een aantal mensen daar gelaten hebben het niet gered, helaas dat is gebeurd, maar die zijn gelukkig op één hand te tellen. Daar zijn mensen bij die ik goed gekend heb, maar met alle respect, die waren helaas wel 'mankerende'.

'Ziek zijn is een keuze' vertelde ooit een manager bij mij op het werk. Daar zit echt wel iets in. Want weet je, er is nog steeds slechts 0,1 % van de mensen van de 17.000.000 inwoners in Nederland overleden zijn aan deze rotziekte. Ter vergelijking, er gaan er per jaar ongeveer 82.000 dood aan die enge ziekte en hartkwalen.

Inmiddels staat het water tot aan de lippen bij talloze ondernemers en jonge mensen komen mentaal in de problemen. We spreken het volgende af: Kwetsbare mensen blijven lekker binnen en die krijgen een spuitje, de rest gaat leven. Het wordt tijd dat wij accepteren dat moedertje Aarde weleens iets met ons uithaalt. Als er morgen een brok steen van drie kilometer doorsnede uit het heelal op ons neer knalt gaat het licht ook uit.

Nog iets.... Hoeveel extra mensen hebben Rutte en De Jonge in dienst genomen na maart vorig jaar om de zorg te ontlasten? Heb jij vacatures namens de regering gezien? Andersom, hoeveel hebben ze er wegbezuinigd voor die tijd?

Dit neemt niet weg dat wij elkaar niet lopen af te lebberen en een beetje afstand houden, dat kan ook als de boel zijn gang gaat.

Vraagje, hoe gaat het in Zweden en Israël?

Reacties (1)
A.MSwaerts
@2021-02-22 10:09:39
 Waarom de pedicures ( m’n nagels groeien bijna door het leer heen) en schoonheidsspecialisten niet open? Werken ook 1 op 1. Ik denk, dat Rutte en de Jonge de weg een beetje kwijt zijn en er enorm van genieten om te constateren dat hun opgelegde wil werkt. Ze hebben de ME en politie in hun kielzog om te handhaven.
 
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Toyota Aygo 1.0 VVTi Comfort 5drs
€ 4.250,-

Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 16.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Hoop - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...