De hond en de blote tennisbal
Door: Pink

Uitgegeven op 12-02-2021 om 12:18

Ging het vorige week nog over een sneeuwbal, vandaag wil ik het hebben over tennisballen. Ik zit niet op tennis hoor, ben niet zo sportief. Iedereen die mij kent zal nu ongetwijfeld een beetje glimlachen, dat is dan maar zo.
Maar, elke rechtgeaarde hondenbezitter heeft wel tennisballen in huis. Hoe we er aan komen dat weet ik eigenlijk niet zo goed. Ze verschijnen gewoon in ons huis. Ze zijn exact de goede maat voor de gemiddelde hondebek, gooien lekker weg en kunnen niet lek.

Nu ja, dat is niet helemaal waar.

Onze hond houdt van tennisballen. Wil graag dat je ze weggooit en doet dat verzoek dan ook altijd luid blaffend, als je een bal ter hand neemt. Terugbrengen is van een andere orde. Het liefst gaat hij met de verkregen buit precies buiten je bereik liggen. Hij laat de bal half los (bek er nog wel omheen) kijkt je dan aan met uitdagende blik, 'Pak hem dan als je durft'.
Als je dan een poging doet, pakt hij hem snel weer en gaat een metertje verder liggen. Of hij doet nog een ererondje door het huis, 'Zie mij eens'. Ik ben er dan al weer snel klaar mee.

De truc is trouwens om het met 2 ballen te doen. Zodra hij met de ene terugkomt laat je de andere zien. Hij laat zijn buit vallen en wacht tot je de andere weggooit. Wie is er nu dom?

De hond meent ook dat hij, zodra ik niet meer wil spelen, dat hij dan de bal moet scalperen. Dat klinkt wat raar misschien, maar de gifgroene haartjes kunnen eraf. Met uiterste precisie pakt hij met zijn voortanden een paar haartjes en begint te trekken. Voorpootjes als een eekhoorn om de bal. Na veel getrek laten de eerste haren los, en dan wordt de hond pas echt enthousiast. Hij krijgt steeds meer grip op de buitenste schil van de bal en het gekraak van de stof dat hij hoort is de beste aanmoediging die hij zich maar kan bedenken.

Het eindigt ermee dat de lapjes er helemaal af gescheurd worden. De haartjes vind ik dan terug in de tuin als gifgroen onderdeel van een verder bruine hoop. De lapjes blijven in de kamer rondzwerven, meestal onder de eettafel. Het lijken wel inlegzooltjes voor mensen met kaboutervoetjes.
Uiteindelijk raakt zo'n tennisbal dan ook wel eens lek tijdens het vertier. Maar meestal vind ik de gescalpeerde ballen bloot maar heel weer terug onder de bank of de verwarming. Verder volledig oninteressant voor onze trouwe viervoeter. Die is alweer een kat of reiger in de tuin aan het verjagen. Gelukkig houdt hij het daar alleen bij verjagen.

Fijn weekend mensen!
Liefs, Pink

Reacties (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reageer
Naam*:
E-mail:
|Reactie:
 
Poll:
Op Wieringen eet je...
Patatje
Frites
  
Occasions
Toyota Aygo 1.0 VVTi Comfort 5drs
€ 4.250,-

Te koop BMW Z3 Roadster 1.9
€ 6.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Nieuwe dijken - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...